Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir garnyras, ir savarankiškas patiekalas: švelnusis bulvių ir cukinijų apkepas

Apkepas su bulvėmis bus gaivesnis ir lengvesnis, jei priderinsite kokias nors lengvas daržoves. Šįsyk tai sultingosios, neutralaus skonio cukinijos. Išbandykite, kaip suskamba šis derinys. Jį tiks tiekti prie mėsos, bet kuo puikiausiai galima valgyti kaip savarankišką patiekalą.
Bulvių ir cukinijų apkepas.
Bulvių ir cukinijų apkepas. / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 8 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 4 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 300 ml pieno;
  • 100 g brandinto sūrio, sutarkuoto;
  • žiupsnis džiovintų čiobrelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Patogu tą daryti virtuvės kombaino pjaustykle.

2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.

3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną šalia kito rikiuokite bulvių ir cukinijų griežinėlius, kol sudėsite visus. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Tuomet supilkite likusį padažą, pabarstykite likusiu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai