Ingredientai:
- 8 vidutinio dydžio bulvės;
- 1 nedidelė cukinija;
- 4 valg. šaukšt. sviesto;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 300 ml pieno;
- 100 g brandinto sūrio, sutarkuoto;
- žiupsnis džiovintų čiobrelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Patogu tą daryti virtuvės kombaino pjaustykle.
2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.
3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną šalia kito rikiuokite bulvių ir cukinijų griežinėlius, kol sudėsite visus. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Tuomet supilkite likusį padažą, pabarstykite likusiu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.