Ingredientai:
- 600 g bulvių, virtų su lupena ir supjautytų stambiais kubeliais;
- 1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 2 saliero stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
- 3–4 ridikėliai, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais pusapskritimiais;
- 2 valg. šaukšt. kaparėlių, perskalautų po šaltu vandeniu;
- ryšelis laiškinių česnakų, sukapotų;
- ryšelis krapų, sukapotų.
padažui:
- 3 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
- 1–2 valg. šaukšt. majonezo;
- 1 valg. šaukšt. garstyčių;
- 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
2. Bulvių kubelius suberkite į didelį dubenį, supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Tuomet berkite visus likusius mišrainės ingredientus ir darsyk išmaišykite stengdamiesi, kad viskas tolygiai pasiskirstytų, tačiau bulvės pernelyg nesusitrintų. Valgykite iškart, o jei mišrainės liko, dėkite į šaldytuvą, tačiau pasistenkite suvalgyti dar tą pačią dieną.