Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ir garnyrui, ir vakarienei – bulvių mišrainė su ridikėliais ir kaparėliais

Šviežios bulvės gal jau ir nebesulaukia pasigėrėjimo šūksnių, nes jas valgome jau kuris laikas, tačiau įdomesnių patiekalų su jomis norisi. Išbandykite nesudėtingai paruošiamą mišrainę, kuri tiks ir prie mėsos patiekalų, ir kaip savarankiškas patiekalas. Bulves čia papildo ridikėliai, kaparėliai ir dar keli ingredientai.
Bulvių mišrainė
Bulvių mišrainė / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 600 g bulvių, virtų su lupena ir supjautytų stambiais kubeliais;
  • 1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 saliero stiebai, supjaustyti plonais griežinėliais;
  • 3–4 ridikėliai, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais pusapskritimiais;
  • 2 valg. šaukšt. kaparėlių, perskalautų po šaltu vandeniu;
  • ryšelis laiškinių česnakų, sukapotų;
  • ryšelis krapų, sukapotų.

padažui:

  • 3 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 1–2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. garstyčių;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

2. Bulvių kubelius suberkite į didelį dubenį, supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Tuomet berkite visus likusius mišrainės ingredientus ir darsyk išmaišykite stengdamiesi, kad viskas tolygiai pasiskirstytų, tačiau bulvės pernelyg nesusitrintų. Valgykite iškart, o jei mišrainės liko, dėkite į šaldytuvą, tačiau pasistenkite suvalgyti dar tą pačią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas