Ingredientai (1 porcijai):
- 0,5 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- didelis žiupsnis imbiero miltelių;
- didelis žiupsnis cinamono;
- žiupsnelis malto kardamono;
- žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 arbat. šaukšt. skysto medaus arba klevų sirupo;
- 200 ml pieno arba augalinio gėrimo (pvz., avižų ar migdolų „pieno“).
Gaminimas:
1. Supilkite ir suberkite visus ingredientus į nedidelį prikaistuvį, užkaiskite ant nedidelės ugnies ir pakaitinkite, kol ims stipriai garuoti. Tada nukaiskite plakikliu (konditeriniu ar specialiai skirtu pienui plakti) suplakite skystį, kol viršus taps gražiai putotas.
2. Paragaukit, ar netrūksta saldumo. Supilkite į pašildytą puodelį ir skanaukite. Paprasčiau nebūna!