Prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pranešime žiniasklaidai dalinasi 3 skanių bei sveikų skanėstų receptais.
Pieno bei ledų kokteilis su mėlynėmis
Tai ne tik gaivus, sveikas, bet ir ypač skanus desertas. Be to, jis primins vasarą, o kartu su vaikais jį gaminti ypač smagu.
Ingredientai (2 porcijoms):
- 100 g mėlynių;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 2 arbat. šaukšt. vanilės;
- 1 stiklinė pieno;
- 2 valg. šaukšt. vanilinių ledų.
Gaminimas:
Į plaktuvą suberkite mėlynes, vanilę, supilkite medų, pieną ir įdėkite ledus. Viską gerai suplakite. Koktelį supilkite į stiklines, ant viršaus užberkite mėlynių ir įkiškite šiaudelius.
Arbūzų ir fetos salotos
Šios salotos – gaivios, skanios ir labai maistingos.
Ingredientai (4 porcijoms):
- 400 g arbūzo;
- 2 trumpavaisiai agurkai;
- ryšulėlis mėtų;
- 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
- 200 g fetos;
- 2 arbat. šaukšt. balzaminio acto.
Gaminimas:
1. Gabalėliais supjaustykite arbūzą ir agurkus, sudėkite į indą ir suberkite nuskintus mėtos lapelius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paskaninkite prieskoniais, tik nepadauginkite druskos, nes fetos sūris – ganėtinai sūrus.
2. Salotas sudėkite į lėkštes, užbarstykite fetą, likusius mėtos lapelius, o balzaminį actą užpilkite prieš patiekiant.
Spalvoti vaisių iešmeliai
Šio spalvoto ir ypač gardaus užkandžio gamybos procesas – labai smagus. Jis tik įrodo, kad maisto ruošimas su vaikais gali būti itin įtraukianti pramoga.
Ingredientai (7 iešmeliams):
- sauja žemuogių;
- 2 saujos braškių;
- 2 mandarinai;
- 1 mangas;
- 1/3 ananaso;
- 2 kiviai;
- po saują žalių ir raudonų besėklių vynuogių;
- mėlynių.
Gaminimas:
1. Imkite 7 iešmelius ir suverkite vaisus bei uogas tokia tvarka: 1 žemuogė, 1 braškė, 1 skiltelė mandarino, po kubelį mango, ananaso, kivio, 1 žalią ir 1 raudoną vynuogę, 2 mėlynes.