Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir šventei, ir kasdien: 3 vaikams patinkantys greiti užkandžiai

Rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo bei žinių, bet ir maisto šventė, kurią, grįžus po iškilmių mokykloje, vaikams galima suruošti namų virtuvėje. Žinoma, šventiniai įspūdžiai netrukus priblėsta, prasideda mokslai ir darbai, tačiau gardų ir sveiką užkandį galima susimeistrauti ir paprastą dieną, ji iškart taps smagesnė!
Vaisių ir uogų vėrinukai
Vaisių ir uogų vėrinukai / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pranešime žiniasklaidai dalinasi 3 skanių bei sveikų skanėstų receptais.

Pieno bei ledų kokteilis su mėlynėmis

Tai ne tik gaivus, sveikas, bet ir ypač skanus desertas. Be to, jis primins vasarą, o kartu su vaikais jį gaminti ypač smagu.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 100 g mėlynių;
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 arbat. šaukšt. vanilės;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 2 valg. šaukšt. vanilinių ledų.

Gaminimas:

Į plaktuvą suberkite mėlynes, vanilę, supilkite medų, pieną ir įdėkite ledus. Viską gerai suplakite. Koktelį supilkite į stiklines, ant viršaus užberkite mėlynių ir įkiškite šiaudelius.

Vida Press nuotr./Tirštasis kokteilis su mėlynėmis
Vida Press nuotr./Tirštasis kokteilis su mėlynėmis

Arbūzų ir fetos salotos

Šios salotos – gaivios, skanios ir labai maistingos.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 400 g arbūzo;
  • 2 trumpavaisiai agurkai;
  • ryšulėlis mėtų;
  • 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 200 g fetos;
  • 2 arbat. šaukšt. balzaminio acto.

Gaminimas:

1. Gabalėliais supjaustykite arbūzą ir agurkus, sudėkite į indą ir suberkite nuskintus mėtos lapelius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paskaninkite prieskoniais, tik nepadauginkite druskos, nes fetos sūris – ganėtinai sūrus.

2. Salotas sudėkite į lėkštes, užbarstykite fetą, likusius mėtos lapelius, o balzaminį actą užpilkite prieš patiekiant.

Vida Press nuotr./Arbūzo salotos su feta
Vida Press nuotr./Arbūzo salotos su feta

Spalvoti vaisių iešmeliai

Šio spalvoto ir ypač gardaus užkandžio gamybos procesas – labai smagus. Jis tik įrodo, kad maisto ruošimas su vaikais gali būti itin įtraukianti pramoga.

Ingredientai (7 iešmeliams):

  • sauja žemuogių;
  • 2 saujos braškių;
  • 2 mandarinai;
  • 1 mangas;
  • 1/3 ananaso;
  • 2 kiviai;
  • po saują žalių ir raudonų besėklių vynuogių;
  • mėlynių.

Gaminimas:

1. Imkite 7 iešmelius ir suverkite vaisus bei uogas tokia tvarka: 1 žemuogė, 1 braškė, 1 skiltelė mandarino, po kubelį mango, ananaso, kivio, 1 žalią ir 1 raudoną vynuogę, 2 mėlynes.

Fotolia nuotr./Vaisių vėrinukai
Fotolia nuotr./Vaisių vėrinukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais