Ingredientai:
- 2 vidutinio dydžio morkos;
- 5 Medjool datulės;
- 150 g graikinių riešutų (galima keisti kitais mėgstamais riešutais);
- keli lašai vanilės ekstrakto arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- didelis žiupsnis druskos;
- 0,25 arbat. šaukšt. malto imbiero;
- 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
- 4-5 valg. šaukšt. kokosų arba migdolų miltų;
- saujelė razinų;
- sauja kokoso drožlių (apvoliojimui).
Gaminimas:
1. Morkas smulkiai sutarkuokite. Išimkite iš datulių kauliukus, o tada elektriniu smulkintuvu su S formos peiliu sukapokite iki tirštos masės su likusiais nedideliais minkštimo gabaliukais. Išimkite datules iš smulkintuvo indo.
2. Į tą patį smulkintuvo indą berkite riešutus, prieskonius, druską, pasmulkinkite iki trupinukų. Tada grąžinkite į indą datulių masę, sudėkite tarkuotas ir kiek nuspaustas morkas. Pamalkite viską pulsuojančiu režimu, bet nepersistenkite – skystos tyrės mums nereikia. Suberkite ir kokosų ar migdolų miltus bei razinas, dar šiek tiek pamalkite, kad viskas susimaišytų.
3. Pabarstykite delnus migdolų ar kokosų miltais ir voliokite iš masės nedidukus rutuliukus. Suformavę dar ir pavoliokite juos kokosų drožlėmis, o tada dėkite ant kepimo popieriumi išklotos plačios lėkštės.
4. Rutuliukus galima valgyti iškart arba dėti į šaldytuvą ir mėgautis jais iki savaitės.