„Į liniją „Pagaminta IKI“ sudėta ilgametė kulinarijos skyriaus darbuotojų patirtis, meilė kokybei ir nuolatinis tobulėjimas. Nuolat atnaujiname „Iki“ asortimentą paįvairindami jį receptais, aktualiais šiuolaikinei mitybai, kruopščiai atrenkame produktus, akcentuodami kokybę bei etiką, puoselėjame geriausias lietuviškos virtuvės tradicijas, gaminame populiariausius kitų šalių patiekalus, mėgstamus visame pasaulyje. Pastebime, kad tokias mūsų pastangas palankiai vertina ir pirkėjai, todėl nuolat siekiame suderinti optimalius receptus ir geriausią skonį“, – teigia V.Budrienė.
Vilma Juokdazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad rudenį „Iki“ pirkėjams pristatomos skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios naujienos. Patiekalų kategorijos yra kelios – tradicinės virtuvės valgiai, populiariausi pasaulio šalių kulinariniai šedevrai ir gardžios vegetariškos naujienos.
„Užsukę į mūsų kulinarijos skyrių niekada neliksite alkani – kadangi turime itin platų asortimentą, tikrai rasime, ką pasiūlyti net patiems išrankiausiems. Kiekvieną sezoną „Iki“ meniu papildome suteikdami pirkėjams galimybę paįvairinti racioną. O centralizuota gamyba leidžia išlaikyti vienodai aukštus standartus visose „Iki“ parduotuvėse. Be to, daug dėmesio skyrėme ne tik kokybei, bet ir gyvūnų gerovei: atsisakėme narvuose laikomų vištų kiaušinių ir vištienos, augintos su antibiotikais. Siekdami didesnio saugumo neprekiaujame paskutinės dienos galiojimo gaminiais“, – pabrėžia V.Juodkazienė.
Pirkėjų patogumui taip pat sukurtas ir platus šeimyninių pakuočių asortimentas, todėl dabar lengva įsigyti optimalų kiekį maisto bet kurio dydžio šeimai.
„Iki“ kulinarija – nuo cepelinų su varške iki indiško plovo
Šį rudenį „Iki“ kulinarijos naujienos pirkėjus pasitinka ir lietuviškų, tradicinių patiekalų gausa. Tiesa, į klasikinius patiekalus taip pat buvo pažiūrėta moderniai. Jie pritaikyti tiems, kurie stengiasi maitintis sveikiau ar vartoti mažiau mėsos. Pavyzdžiui, viena iš „Iki“ naujienų – įdaryti varške cepelinai.
„Dar viena vegetariška naujiena – daržovių ir varškės blyneliai, indiškas daržovių ir ryžių plovas Birjanis, kuris patiks rytietiškos virtuvės mėgėjams. Skonio ir sotumo patiekalui suteikia spalvinga keptų daržovių puokštė – paprikos, cukinijos, baklažanai ir svogūnai. Subtilų ryžių kvapą papildo ciberžolių, česnakų ir keptų svogūnų aromatas, o egzotiškos patiekalo kilmės pamiršti neleidžia ryškus kario skonis“, – teigia V. Juodkazienė.
Pasak „Iki“ atstovės, tradicinius lietuviškus skonius mėgstantys mėsos mėgėjai taip pat neliko pamiršti. Atnaujintame tradicinių „Iki“ patiekalų asortimente nuo šiol rasti bus galima kiaulienos guliašą su bulvių koše, raugintų kopūstų ir kiaulienos karkos troškinį, pagardintą svogūnais, morkomis, pomidorais, įvairiausiai prieskoniais bei sviestu. Itališkos virtuvės mėgėjų taip pat laukia staigmena –„Carbonara“ makaronai. Tai skanus ir greitai paruošiamas valgis, pasižymintis nesudėtingu, tačiau išgrynintu receptu – gardinamas kepta kiaulienos šonine, padažu bei sūriu.
Kaip pasakoja „Iki“ dirbanti V.Juodkazienė, „Iki“ asortimentą papildė ir didelis salotų pasirinkimas – nuo šiol pirkėjams siūlomos salotos su rūkyta kiauliena, sloksniuotos lašišos salotos ir salotos su virta kalakutiena bei putpelių kiaušiniais. Sumuštinių mėgėjų taip pat laukia staigmena – originalaus skonio sumuštinis su plėšyta BBQ kiauliena bei „Cezario“ sumuštinis, kurio viduje rasite visus tradicinius „Cezario“ salotų ingredientus.