Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pirmo žvilgsnio neįprasti, bet gardūs balandėliai su varške ir alyvuogėm

Balandėliai daugeliui asocijuojasi su mėsišku įdaru, tačiau ar žinojote, kad mėsą galima keisti kitais ingredientais? Išbandykite puikų varškės ir alyvuogių įdarą ir įsitikinkite, kaip jis gerai dera su troškintais kopūstais.
Balandėliai su varške ir alyvuogėmis
Balandėliai su varške ir alyvuogėmis / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kopūstas (tinka ir baltagūžis, ir Savojos);
  • 1 indelis ar skardinė juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • 400 g riebios varškės;
  • 5 džiovinti pomidorai aliejuje;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 poras;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų šviežių petražolių;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų šviežių krapų;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų bazilikų (nebūtinai);
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol gražiai apskrus, tada suberkite griežinėliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi suminkštėti.

2. Į atvėsusį svogūnų ir porų mišinį suberkite per sietelį pertrintą varškę, alyvuoges, žalumynus, džiovintus bazilikus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Kopūsto kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų.

4. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite įdaro ir kuo sandariau susukite.

5. Ant storadugnio puodo dugno dėkite kelis likusius kopūstlapius, tada guldykite suformuotus balandėlius. Supilkite grietinėlę ir truputį vandens, užvirkite, o tada sumažinkite kaitrą ir troškinkite apie 30 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?