Ingredientai:
- 180 g sviesto, kambario temperatūros (ir dar gabaliukas kepimo formai ištepti);
- 160 g cukraus;
- 3 kiaušiniai, lengvai paplakti;
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto arba vanilės pastos;
- 200 g savikėlių (self-raising) miltų (arba 200 g paprastų miltų ir 1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių);
- 80 g migdolų miltų;
- žiupsnelis druskos;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Nedidelę keturkampę ar keksui skirtą kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
2. Plačiame dubenyje arba elektrinio virtuvės kombaino inde sviestą ir cukrų išsukite iki purios, balkšvos masės. Į gautą masę dalimis pilkite kiaušinių plakinį ir miltus (ar miltų ir kepimo miltelių mišinį), kaskart išmaišydami. Galiausiai suberkite migdolų miltus, druską, citrinos žievelę, įpilkite porą šaukštų citrinos sulčių ir išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
3. Sukrėskite tešlą į paruoštą kepimo formą, šaukštu palyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 50–55 min., kol pyragas bus pakilęs, o viršus gražiai auksinis. Jei kepant matote, kad viršus rudoja pernelyg greitai ir intensyviai, pridenkite kepimo formą folija.
4. Iškepusiam leiskite kelias minutes pravėsti kepimo formoje, tuomet su visu kepimo popieriumi atsargiai išimkite ir leiskite visiškai atvėsti ant specialių grotelių.
5. Pjaustykite pyragą gabalėliais ir tiekite su graikišku jogurtu ir uogomis – taip skaniausia. Žinoma, nepamirškite ir puodelio šviežiai paruoštos kavos ar arbatos puodelio šalia!