Šią vasarą vėl išpopuliarėjęs rausvų atspalvių stilius vadinamas „Barbiecore“. Maistas taip pat yra šios tendencijos dalis. Socialinio tinklo „TikTok“ hitu tapo makaronai, dar vadinami Barbės – jiems ryškiai rožinę spalvą suteikia lietuviams puikiai pažįstami burokėliai, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Barbės makaronų recepto versijų – gausu. Tačiau jų pagrindas yra makaronai ir virti arba kepti burokėliai, sumaišyti su pasirinktais pieno produktais. Dažniausiai tai būna šviežias tepamas sūris, rikota, natūralus graikiškas jogurtas, feta ar ožkos sūris. Veganiškoje versijoje naudojamas tofu ar veganiška grietinė.
Patiekalą paruošti galima vos per 15 minučių, rezultatas bus pribloškiantis, o kaina nedidelė.
„Be makaronų, burokėlių ir pasirinkto pieno produkto, svarbu ir vienas pagrindinis prieskonis – česnakas. Norint ryškesnio skonio, jį galima išspausti ir dėti į padažą, tačiau jeigu pageidaujate švelnesnių, saldesnių natų – siūlyčiau česnaką pasmulkinti ir apkepti jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus“, – pataria maisto gaminimo ekspertė Vilma Juodkazienė.
Pasak pašnekovės, nėra nuostabu, kodėl rožinių makaronų receptas išpopuliarėjo. Patiekalą paruošti galima vos per 15 minučių, rezultatas bus pribloškiantis, o jam pasiekti išleisite ne daugiau nei kelis eurus: tereikės įsigyti burokėlių, makaronų ir jogurto.
Barbiški makaronai
Ingredientai (2 asm.):
- 2 virti arba kepti burokėliai;
- 100 g tiršto graikiško jogurto;
- 1 česnako skiltelė;
- 200 g mėgstamų makaronų;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- baziliko lapelių arba smulkintų petražolių.
Gaminimas:
1. Prieš tai išvirtus arba iškeptus burokėlius reikia nulupti ir sutrinti. Lengviausia tą padaryti smulkintuvu, tačiau jeigu jo neturite – sutarkuokite arba tiesiog kuo smulkiau supjaustykite. Į burokėlius įmaišykite graikišką jogurtą ir skiltelę česnako.
2. Per tą laiką virkite makaronus, kol jie bus al dente. Išvirusius makaronus nusunkite, bet neplaukite po tekančiu vandeniu. Neišpilkite viso makaronų vandens!
3. Dėkite makaronus į puodą, supilkite paruoštą padažą ir, jei jis per tirštas, atskieskite makaronų virimo vandeniu.
4. Makaronus gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Papuošimui puikiai tiks mėgstami žalumynai – pavyzdžiui, baziliko lapeliai, smulkintos petražolės, čiobreliai.
Pastaba: Jei pageidaujate intensyvesnės spalvos ar išraiškingesnio burokėlių skonio, drąsiai dėkite ir 3 ar 4 burokėlius. Verta padažo vienu ypy pasigaminti daugiau – jis bus gardus ne tik su makaronais, bet ir bus puiki sumuštinių užtepėlė su šviežia duona.