„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Išbandykit dar iki švenčių: parauginti raudonieji kopūstai su burokėliais ir obuoliais

Iki didžiųjų žiemos švenčių netrukus liks vos mėnuo! Yra, kas jau iškepė ir kruopščiai brendžiu „maitina“ brandintą pyragą, o kiti gal dar tik fantazuoja, ką gamins šventėms. Vieną pagardą, derantį prie kepsnio, galima išbandyti ir dabar – jei patiks, savaitę iki švenčių galėsite jį ruošti vėl. Tai stiklainyje parauginti raudonieji kopūstai, švelniu pikantiškumu pavergsiantys net gurmanus.
Parauginti raudonieji kopūstai
Parauginti raudonieji kopūstai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (8–10 porcijų):

  • 1/2 vidutinio dydžio raudonojo kopūsto;
  • 40 g smulkios druskos;
  • 1 vidutinis burokėlis, nuluptas;
  • 2 didesni saldžiarūgščiai obuoliai;
  • nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas;
  • didelis žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 4–5 gvazdikėliai;
  • nedidelė lazdelė cinamono.

Jums taip pat reikės vieno 2 l arba 2 x 1 l stiklainių.

Gaminimas:

1. Nuimkite išorinius kopūsto lapus ir tuos, kurie nėra sausi ir pažeisti, pasilikite, tik kruopščiai nuplaukite. Sutarkuokite kopūstą į dubenį stambia (burokine tarka). Čia pat tarkuokite ir nuluptą burokėlį bei obuolius (jų nulupti nebūtina). Suberkite į šiuos tarkius imbierą, viską gerai išmaišykite.

2. 1 l šalto vandens ištirpinkite druską.

3. Cinamono lazdelę perlauškite pusiau, jei naudojate 2 stiklainius, ir įmeskite į juos, dėkite ir gvazdikėlius. Į stiklainius dėkite pagamintą daržovių-obuolių mišinį, įberkite aitriųjų paprikų dribsnių, o tada pilkite pasigamintą sūrymą, kad visiškai padengtą visas tarkuotas daržoves, jei reikia, pagrūskite šaukštu. O tada ant viršaus dėkite kiek pasmulkintus, kad tilptų į stiklainį, išorinius kopūsto lapus – jie padės tarkiams nekilti į paviršių.

4. Šiek tiek papurtykite stiklainius, kad išeitų mišinyje likęs oras, tada pridenkite dangteliais, tačiau jų neužsukite. Dėkite kiekvieną stiklainį ant lėkštės, o tada palikite rūgti kambario temperatūroje apie savaitę. Kasdien pradenkite dangtelį ir leiskite išeiti susikaupusiam orui, taip pat nenustebkite, jei šiek tiek skysčio ims kilti ir piltis iš stiklainio – tam ir skirta lėkštelė po juo.

5. Po savaitės ragaukite – kopūstai turi būti traškūs, bet jau sūrstelėję ir skaniai rūgštoki, jei skonio trūksta, palikite dar dienai. Kai kopūstai rūgtels, perkelkite juos į šaldytuvą ir suvartokite per kelias dienas.

Vida Press nuotr./Parauginti raudonieji kopūstai
Vida Press nuotr./Parauginti raudonieji kopūstai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“