Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išbandykit lietinius su šviežių kopūstų įdaru

Ne visada norisi lietinių su saldžiu įdaru, tačiau su mėsišku irgi pabosta. O jei vasaros proga kaip įdarą išbandytumėt šviežius kopūstus? Neilgai patroškinus, jie taps minkšti, vos vos salstelėję ir padės sukurti labai skanų rezultatą!
Lietiniai su šviežiais kopūstais
Lietiniai su šviežiais kopūstais / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

lietiniams:

  • 2 kiaušiniai;
  • 1 st. pieno;
  • 1 st. gazuoto mineralinio vandens;
  • apie 200 g miltų;
  • žiupsnis druskos.

įdarui:

  • 700 g kopūsto;
  • 1 morka;
  • 2 svogūnai;
  • 200 g varškės sūrio;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 1 žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 žiupsnis druskos;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 sauja tarkuoto parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.

2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Leiskite tešlai pusvalandį pastovėti, o tada iškepkite plonus lietinius.

3. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, morkas sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.

4. Į puodą dėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol suminkštės ir pagels. Sudėkite kitas smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.

5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.

6. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas