Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite: arbūziniai ledai vos iš dviejų ingredientų

Tada, kai nevalgome arbūzų, šiomis dienomis mėgaujamės ledais – kai tokie karščiai, beveik nieko daugiau ir nesinori! O gal gaiviuosius arbūzus irgi verta paversti ledais? Išbandykite šį paprastą receptą.
Arbūzo ledai
Arbūzo ledai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1–1,2 kg arbūzo (idealu, besėklio);
  • 1 skardinė saldinto sutirštinto pieno.

Gaminimas:

1. Pašalinkite arbūzo žievę, supjaustykite maždaug 3x3 cm kubeliais, jei pirkote paprastą arbūzą, išrankiokite sėklas. Arbūzo kubelius vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos lentelės ar plačios lėkštės ir kiškite į šaldymo kamerą. Pašaldykite 2–3 val.

2. Į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliu berkite šaldytus arbūzo kubelius, pilkite sutirštintą pieną, galite įberti žiupsniuką druskos. Trinkite viską, kol gausite kreminę masę – apie 3–4 min.

3. Perdėkite gautą masę į indą, tinkantį dėti į šaldymo kamerą, ir dar porą valandų pašaldykite. Skanaukite, o ko nesuvalgysite iškart, laikykite šaldymo kameroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais