Ingredientai:
- 1–1,2 kg arbūzo (idealu, besėklio);
- 1 skardinė saldinto sutirštinto pieno.
Gaminimas:
1. Pašalinkite arbūzo žievę, supjaustykite maždaug 3x3 cm kubeliais, jei pirkote paprastą arbūzą, išrankiokite sėklas. Arbūzo kubelius vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos lentelės ar plačios lėkštės ir kiškite į šaldymo kamerą. Pašaldykite 2–3 val.
2. Į elektrinio smulkintuvo indą su S formos peiliu berkite šaldytus arbūzo kubelius, pilkite sutirštintą pieną, galite įberti žiupsniuką druskos. Trinkite viską, kol gausite kreminę masę – apie 3–4 min.
3. Perdėkite gautą masę į indą, tinkantį dėti į šaldymo kamerą, ir dar porą valandų pašaldykite. Skanaukite, o ko nesuvalgysite iškart, laikykite šaldymo kameroje.