Ingredientai:
- 1 stiklinė pieno;
- 1 stiklinė vandens;
- 2 kiaušiniai;
- 1 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. neutralaus kvapo aliejaus;
- žiupsnelis druskos;
- 200 g miltų.
Gaminimas:
1. Pagaminame įprastą lietinių tešlą. Visus ingredientus sudedame į nemažą dubenį ir plakimo šluotele išplakame iki vientisos tekstūros tešlos. Galima šiam darbui naudoti ir elektrinį plaktuvą. Tešlą, kuri bus skystoka, perkošiame per plieninį sietelį ir leidžiame pastovėti apie pusvalandį.
2. Ant vidutinės kaitros įkaitiname keptuvę nelimpančiu paviršiumi. Dabar turime porą variantų, kaip keptuvėje formuoti blynelius-spagečius. Galima tiesiog pilstyti tešlą šaukštu ar mažu samteliu formuojant ilgus, siaurus „makaronus“, o galima ją supilti į tvirtą maišelį, prakirpti mažytę skylutę kamputyje ir per ją pilstyti tešlą.
3. Blyneliai keps labai trumpai – tik kol viena jų pusė taps rusva, o viršutinė nebebus drėgna. Mentele sudėkite šiuos „spagečius“ į lėkštę ir kepkite naują porciją.
4. Tiekite tokių blynų „spagečių“ dubenėlį su klevų sirupu, uogomis, uogiene ar kuo tik mėgstate.