Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite: gardūs kuskuso kepsneliai, kuriems tiks ir turimi likučiai

Kuskusas – populiarus garnyras prie įvairių patiekalų, šių kruopelių visada turi virtuvėje tie, kas spėjo pamėgti patiekalus iš Artimųjų Rytų. Tačiau kuskusą galima panaudoti ir kaip ingredientą puikiems kepsneliams, kuriuos skanu valgyti su paprastomis salotomis ir jogurto padažu. Šis receptas pravers ir tuomet, jei kuskuso netyčia priruošėte per daug ir dabar svarstote, ką su tuo likučiu daryti.
Kuskuso kepsneliai su padažu
Kuskuso kepsneliai su padažu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (3–4 asm.):

  • 1,5 stiklinės kuskuso;
  • vandens arba daržovių ar vištienos sultinio;
  • 2 maži kiaušiniai;
  • šviežių žalumynų – petražolių, krapų, kalendros (kokių turite ir mėgstate), smulkiai sukapotų;
  • 1 raudonasis svogūnas (galima naudoti ir paprastą, bet raudonasis švelnesnis);
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 3–4 šaukštai kvietinių arba kukurūzų miltų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 100 g fetos sūrio, sutrupinto (arba pagal skonį);
  • 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • keli džiovinti aliejuje konservuoti pomidorai (galima ir nedėti), nusunkti ir smulkiai supjaustyti.

Gaminimas:

1. Supilkite kuskusą į gilesnį dubenį, pasūdykite ir užpilkite tokiu kiekiu verdančio vandens ar sultinio, kad jo būtų maždaug per pirštą virš kuskuso sluoksnio. Uždenkite dubenį lėkšte ir palikite apie 10 min. Praėjus šiam laikui, kuskusą išpurenkite šakute, kad kruopelės atsiskirtų. Palikite pravėsti. Galite naudoti ir vakarykštį kuskusą.

2. Kiaušinius paplakite su prieskoniais, susmulkintais žalumynais, česnaku ir svogūnų gabaliukais. Supilkite į kuskuso dubenį, gerai išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, vėl išmaišykite. Galiausiai suberkite sutrupintą fetą, džiovintus pomidorus (jei naudojate) ir atsargiai pamaišykite.

3. Kepsnelius galite kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol gražiai iš abiejų pusių paskrus. Kitas variantas – kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, sudėliojus ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pašlakstytos skardos.

4. Patiekite kepsnelius su mėgstamomis žalumynų salotomis ir padažu, pagamintu iš natūralaus jogurto, trupučio aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir trinto česnako arba kelių lašų sriracha padažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?