Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išbandykite: gardus rabararų pyragas, kuriam purumo suteiks pasukos

Kol lietuviškos uogos dar tik mezga žiedus, o pyragus jau knieti kepti, metas prisiminti tokią pavasario gėrybę, kaip rabarbarai. Jei vaikystėje dažėme jų stiebus į cukrų ir valgėme žalius, tai suaugus dažniau mėgaujamės jais jau iškeptais. Kviečiame išbandyti nesudėtingą minkštą pyragą su rabarbarais, kurio tešlai prireiks pasukų – šios kepiniui suteiks purumo ir drėgmės.
Pyragas su rabarbarais
Pyragas su rabarbarais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g miltų;
  • 150 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 30 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 240 g pasukų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • žiupsnis druskos;
  • 250–300 g rabarbarų, supjaustytų 1 cm dydžio gabaliukais.

viršui:

  • 30 g sviesto, išlydyto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g avižinių dribsnių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais plonai patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Miltų perteklių nupurtykite.

2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje švelniai suplakite lydytą sviestą, kiaušinį, cukrų ir pasukas. Supilkite skystąjį mišinį į sausąjį ir kruopščiai, tačiau švelniai išmaišykite, kol masė taps homogeniška.

3. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, ant viršaus tolygiai paskleiskite rabarbarų gabaliukus. Sumaišykite visus viršui skirtus ingredientus, kad gautumėte riebius trupinius. Juos užberkite ant rabarbarų.

4. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 40–45 min., kol viršus taps gražiai rusvas, o įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, šis bus sausas, neaplipęs tešla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?