Ingredientai:
- 300 g miltų;
- 150 g cukraus;
- 1 kiaušinis;
- 30 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 240 g pasukų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- žiupsnis druskos;
- 250–300 g rabarbarų, supjaustytų 1 cm dydžio gabaliukais.
viršui:
- 30 g sviesto, išlydyto;
- 100 g cukraus;
- 100 g avižinių dribsnių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais plonai patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Miltų perteklių nupurtykite.
2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Kitame dubenyje švelniai suplakite lydytą sviestą, kiaušinį, cukrų ir pasukas. Supilkite skystąjį mišinį į sausąjį ir kruopščiai, tačiau švelniai išmaišykite, kol masė taps homogeniška.
3. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, ant viršaus tolygiai paskleiskite rabarbarų gabaliukus. Sumaišykite visus viršui skirtus ingredientus, kad gautumėte riebius trupinius. Juos užberkite ant rabarbarų.
4. Dėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 40–45 min., kol viršus taps gražiai rusvas, o įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, šis bus sausas, neaplipęs tešla.