15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti

Išbandykite: karališko purumo itališkos spurgos su netikėtu ingredientu

Ką gali turėti bendra spurgos ir bulvės? Pasirodo, sutrintos bulvės nepaprastai praturtina mielinių spurgų tešlą, iškepusios jos yra purios, minkštos, šilkinės tekstūros.
Purios spurgos
Purios spurgos / 123RF.com nuotr.

Šių spurgų kilmės vieta – Italija, Neapolis, jos vadinamos „graffe“. Išbandykite, gal patiks taip, jog taps konkurentėmis lietuvių taip mėgstamoms varškės spurgoms.

Ingredientai:

mielių įmaišalui:

  • 80 ml šilto pieno;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 3 g (nubrauktas šaukštelis) sausų mielių.

tešlai:

  • 320 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 40 g cukraus;
  • 60 g sviesto, minkšto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės arba pora lašų vanilės ekstrakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais