Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite: kepta vištiena, gardinta prieskonių mišiniu „Chmeli suneli“

Dažnai teigiama, kad verčiau naudoti grynus prieskonius ar prireikus susikurti šviežius jų mišinius patiems, tačiau yra ir išimčių. Žinoma, kalbame apie populiarius, net legendinius mišinius, būdingus tam tikram regionui ar šaliai. Vienas tokių – prieskonių mišinys „Chmeli suneli“, be kurio neįsivaizduojama Sakartvelo, o ir kitų Kaukazo regiono šalių virtuvė. Jo nesunku nusipirkti ir Lietuvoje. Kviečiame šįsyk juo pagardinti vištieną, nepasigailėsite!
Kepta vištiena, gardinta „Chmeli Suneli“
Kepta vištiena, gardinta „Chmeli Suneli“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 5–6 vištų šlaunelės;
  • 15–20 vidutinio dydžio bulvių, gerai nušveistų, bet su lupena (jei norite, galite nuskusti, ypač, jei bulvės senesnės);
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio „Chmeli suneli“;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos.

padažui:

  • 120 ml natūralaus, geriausia – graikiško, jogurto;
  • 50 g smulkiai sukapotų graikinių riešutų;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių arba raudonojo vyno acto;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą neaukštu krašteliu išklokite kepimo popieriumi.

2. Ant skardos sudėkite nusausintą vištieną, berkite bulves, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir rankomis gerai viską sumaišykite, kad ir vištiena, ir bulvės pasidengtų aliejaus sluoksneliu.

3. Ant viršaus tolygiai barstykite druskos ir prieskonių mišinio, darsyk rankomis viską sumaišykite, o tada sudėliokite viską vienu sluoksniu.

4. Dėkite į orkaitę ir kepkite nuo 40 iki 60 min., priklausomai nuo bulvių ir vištienos gabalų dydžio, be to, kaimiškų vištų šlaunys keps kiek ilgiau. Jei norite patikrinti mėsą, smeikite aštraus peilio galu į storiausią šlaunies vietą, jei bėgančios sultys bespalvės, mėsa iškepusi, jei rausvos, reikia dar pakepti. Iškepusiai mėsai leiskite kiek „pailsėti“.

5. Paruoškite padažą. Dėkite česnaką ir smulkintus riešutus į rankinę grūstuvę ar nedidelį virtuvinio kombaino indelį su S formos peiliu ir sutrinkite iki pastos. Tuomet šią pastą kruopščiai sumaišykite su jogurtu, įpilkite truputį acto ar citrinos sulčių, pagal skonį įberkite druskos.

6. Tiekite vištieną su bulvėmis, pagardinkite padažu. Puikiai tiks ir bet kokios jūsų mėgstamos salotos.

Vida Press nuotr./Kepta vištiena su prieskoniais
Vida Press nuotr./Kepta vištiena su prieskoniais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai