„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Išbandykite kiek kitokį pesto padažą: tiks ir sumuštinukams, ir su makaronais

Daugelis esame įpratę, jog pesto padažas – blankesnis ar ryškesnis, tačiau žalios spalvos. O šįsyk kviečiame išbandyti sicilietišką šio pagardo atmainą, kuri nėra tokia jau žalia, tačiau lygiai tokia pat skani (o kai kam ir dar skanesnė).
Sicilietiškas pesto
Sicilietiškas pesto / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 70 g migdolų be odelės (tokių būna pirkti arba blanširuokite patys);
  • 1 česnako skiltelė, susmulkinta, bet nesutrinta;
  • žiupsnis druskos;
  • 250–300 g gerai prinokusių mažų pomidoriukų;
  • 50–60 g bazilikų lapelių;
  • 70–80 ml kokybiško alyvuogių aliejaus;
  • 35–40 g parmezano arba pecorino romano sūrio, smulkiai sutarkuoto.

Gaminimas:

1. Į elektrinio smulkintuvo su S formos peiliuku indą suberkite migdolus, druską ir česnaką, trinkite, kol gausite smulkius trupinius.
Suberkite bazilikus ir pomidoriukus ir trinkite, kol viskas susismulkins.

2. Aparatui vis dar veikiant, plona srovele pilkite aliejų, taip pagaminsite emulsijos konsistencijos masę. Ji turi būti gana kreminė, bet tekanti, skysta. Jei atrodo kiek tirštoka, pilkite dar kelis šaukštus aliejaus.

3. Perpilkite gautą masę į nedidelį dubenėlį, suberkite sūrį ir darsyk, šįkart šaukštu ar plakimo šluotele išsukite. Paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Viskas, padažas pagamintas. Jį galima naudoti iškart, o šaldytuve laikyti 3–4 dienas. Tiesa, jei laikysite šaldytuve, tada verčiau perpilti į stiklainėlį ir viršų užlieti porą šaukštų aliejaus.

Pastaba: šį padažą galima užšaldyti. Tiesiog supilstykite į ledukas šaldyti skirtas formeles, o kai sušals, perdėkite kubelius į sandarų šaldymui skirtą maišelį. Šaltuoju metų laiku džiaugsitės šiuo kvapniu ir skaniu gėriu.

Vida Press nuotr./Sicilietiškas pesto
Vida Press nuotr./Sicilietiškas pesto

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“