Išbandykite, kol uogų dar yra: žalumynų salotos su avokadais ir mėlynėmis

Mėlynės – dažnas saldžių patiekalų ingredientas, o ką jau kalbėti iš jų verdamus džemus. Tačiau jos puikiai paskanins ir salotas, pavyzdžiui, tokias, kokių receptą šįsyk siūlome. Mėlynės jau visai į pabaigą, tad suskubkite, o jei nebepavyko jų rasti ar nusipirkti, ką gi, keiskite šilauogėmis ar gervuogėmis.
Žalumynų salotos su mėlynėmis
Žalumynų salotos su mėlynėmis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g įvairių mėgstamų žalumynų mišinio (tinka sviestinės ir romaninės salotos, gražgarstės, špinatai ir t. t.);
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas;
  • 1 gerai sunokęs, bet dar tvirtas avokadas;
  • sauja šviežių mėlynių (ar gervuogių, šilauogių).

padažui:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. baltojo vyno acto arba citrinos (paprastos ar žaliosios) sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
  • didelis žiupsnis Provanso žolelių;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Visus padažui skirtus ingredientus pilkite ir berkite į nedidelį užsukamą stiklainėlį bei gerai suplakite. Atidėkite.

2. Žalumynų lapelius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir suberkite į plokščią dubenį. Avokadą perpjaukite pusiau, nulupkite, pašalinkite kaulą ir supjaustykite griežinėliais. Dėkite ant žalumynų.

3. Nuplaukite ir nusausinkite mėlynes. Svogūną nulupkite ir supjaustykite itin plonais pusžiedžiais. Berkite mėlynes ir svogūnus ant žalumynų.

4. Apšlakstykite salotas paruoštu padažu, švelniai išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta druskos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų