Lazanija:
- Visas daržoves nuvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpintame aliejuje kepinkite jas ant vidutinės kaitros, kol suminkštės, tada sumeskite šakute trintą mėsą ir apkepkite.
- Supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis nugaruos.
- Sukrėskite pomidorus, sudėkite prieskonius ir ant silpnos ugnies troškinkite. Pagal skonį padažą pasūdykite.
- Bešameliui prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį supilkite pieną ir šluotele išplakite iki vientisumo.
- Pagal skonį berkite druskos ir tarkuotų muskatų.
- Lazanijos lakštus su mėsos, bešamelio padažais ir tarkuotais sūriais sluoksniuokite, kol produktais baigsis.
- Viršutinį sluoksnį apliekite bešamelio padažu, užberkite sūrio ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite.
2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Paruoškite padažą: kiaušinius išplakite su prieskoniais, plakant supilkite grietinėlę.
4. Kepimo indą patepkite riebalais ir sluoksniuokite lazanijos lakštus, įdarą, tarkuotą sūrį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Indą uždenkite kepimo plėvele ar aliuminio folija ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
Patarimas. Apkepą patogiausia sluoksniuoti stačiakampiame inde. Jei namiškių skoniai skiriasi (vieni mėgsta mėsiškus, kiti – vegetarinius patiekalus), verta įsigyti kelis mažesnius stačiakampius indelius. Į orkaitę jų telpa keli, todėl vienu kartu galėsi iškepti lazanijų su skirtingais įdarais.
1. Varškę gerai ištrinkite su tryniu, grietine ir pasūdykite. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite plėšytus špinatus ir troškinkite 5–7 minutes. Paskaninkite pipirais ir druska.
2. Puodelyje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolant maišydami pakepkite, tada po truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite, kad neatsirastų gumuliukų. Padažas turi būti tirštokas. Jei per tirštas, įpilkite šiek tiek pieno.
3. Stačiakampę formą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir įklokite du ar tris (priklauso nuo formos dydžio) lakštus. Lakštai negali užeiti vienas ant kito, bet ir tarpų tarp jų neturėtų likti.
4. Ant lakštų tepkite sluoksnį varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais džiovintais pomidorais (kelis palikite ant viršaus).
5. Apibarstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Tada dėkite kitą lakštų sluoksnį, špinatų įdaro, vėl barstykite fermentiniu sūriu ir apšlakstykite padažu. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.
6. Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 laipsnių orkaitėje 35–40 minučių. Patikrinkite, ar lazanijos lakštai suminkštėję, tada foliją nuimkite ir kepkite, kol patiekalo viršus gražiai parus. Lazaniją šiek tiek atvėsinkite formoje ir tik tada pjaustykite porcijomis ir išimkite.
7. Tiekdami ant viršaus uždėkite džiovintų pomidorų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite.
- Pomidorų odelę nulupkite, vaisius susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto, apkepkite svogūnus ir česnakus, sumeskite smulkintas paprikas, porą, pomidorus, alyvuoges, baklažanus, konservuotus pomidorus.
- Viską užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 8 min. Kitoje keptuvėje įkaitintame svieste apkepkite miltus, įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Į keraminį kepimo indą sluoksniais dėkite lazanijos lakštus ir troškintas daržoves.
- Daržovių sluoksnį apšlakstykite padažu, berkite sūrio. Ant viršaus gausiai užberkite sūrio, supilkite sultinį.
- Lazaniją kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą, pašlakstykite aliejumi ir 180 C karštumo orkaitėje kepkite maždaug 10 min.
- Cukinijas ir baklažaną supjaustykite griežinėliais, paprikas juostelėmis. Sudėkite į kepimo indą su morkomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, druska, pipirais ir dar pašlakstykite aliejumi.
- Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir palikite išjungtoje orkaitėje. Nedideliame prikaistuvyje išlydykite sviestą, suberkite miltus, truputį pakepinkite ir supilkite sultinį, pamaišykite, tada supilkite grietinėlę.
- Kai padažas sutirštės, suberkite pusę sūrio. Stačiakampę kepimo skardą patepkite aliejumi, dugną išklokite lakštiniais, užpilkite sūrio padažo ir keletą šaukštų keptų daržovių, tada vėl dėkite makaronų lakštus.
- Taip sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio padažo, ir gana storas, kad kepant makaronai nesudžiūtų.
- Paviršių pabarstykite džiūvėsių ir sūrio mišiniu. Kepkite180 C karštumo orkaitėje apie valandą arba kol peilis lengvai smigs per lakštinius.
Įdaryti makaronai:
1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 5–7 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais).
2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą kepimui).
3. Tuomet keptuvėje apkepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas, gabalėliais supjaustytus žiedinius kopūstus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus, kol gražiai pageltonuos. Apkepus, viską tolygiai paskirstykite ant makaronų.
4. Belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o suplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir, galiausiai apibarsčius pipirais, bazilikais, pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepti 10–15 min., kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų.
2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą česnaką.
3. Sūrio masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite, prikimškite makaronus, ant viršaus išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus.
4. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Galite tiekti supjausčiusi gabalėliais kaip užkandėlę.
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, jokiu būdu nepervirkite.
2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Kiaušinius išplakite.
4. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir, kol suminkštės, pakepinkite su svogūnais. Tada supilkite plaktus kiaušinius, įdarą pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
5. Paruoštu mišiniu įdarykite makaronus ir sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą.
6. Makaronus apliekite grietinėle ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min.
7. Tada ant viršaus sukrėskite konservuotus pomidorus, užberkite tarkuoto sūrio ir dar 10 min. pakepkite, iki sūris išsilydys.
Piemenėlių pyragas:
1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu.
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite faršą, petražoles ir čiobrelius. Nuolat maišydama kepkite faršą, kol išgaruos beveik visas skystis. Supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis pamaišydama virkite troškinkite apie 20 min. Pabaigoje įmaišykite atšildytus žirnelius.
4. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, įmaišykite miltus. Šį mišinį sukrėskite į mėsos troškinį, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kai mėsos troškinys sutirštės, nukaiskite keptuvę nuo viryklės.
5. Stiklinį ar keraminį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite mėsos troškinį, tolygiai paskirstykite, ant viršaus sukrėskite bulvių košę.
6. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – apie 20 min.
Kulinaro patarimas. Bulvių košę galite pagardinti šviežiai tarkuotu muskato riešutu. Ant viršaus užberti tarkuoto sūrio. „Piemenėlių pyragą“ tiekite su savose sultyse konservuotais pomidorais arba marinuotais agurkėliais.
1. Išvirkite visą kalafioro galvą dideliame puode vandens su trupučiu druskos. Kalafioras turi būti minkštas, tačiau nepradėjęs byrėti. Kai išvirs, išimkite ir dėkite į lėkštę, kad atvėstų ir apdžiūtų.
2. Kai kalafioras atvės, suskaidykite jį žiedynais, dėkite juos į dubenį, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Įberkite šiek tiek druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, kad masė nebūtų prėska.
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, morką taip pat nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nuplaukite saliero stiebą, smidrus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir supilkite susmulkintas daržoves, maišydami pakepinkite, kol daržovės kiek suminkštės – apie 10–12 min. Supilkite nusunktus lęšius, čiobrelius, paprikos miltelius, didelį žiupsnį druskos. Išmaišykite.
5. Į didelį keraminį ar stiklinį kepimo indą (arba mažus indelius) dėkite pakepintas daržoves ir tolygiai paskleiskite ant dugno. Ant daržovių paskleiskite kalafiorų masę, kiek palyginkite paviršių. Jei norite, paviršių galite pabarstyti trupučiu tarkuoto mėgstamo sūrio.
6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min, paskutines kelias minutes galite įjungti grilio kepimo režimą, kad paviršius kiek paskrustų. Valgykite dar šiltą.
Pastaba: jei „Piemenėlių pyragas“ su kalafiorų mase jums neatrodo itin patraukli idėja, galite kepti ir su bulvių koše. Jei ją ruošdami nenaudosite nei pieno, nei sviesto, vis tiek galėsite didžiuotis veganiška šio patiekalo versija.
1. Išvirkite polentą: į verdantį vandenį supilkite kukurūzų kruopas, aliejų ir druską (pagal skonį). Nuolat maišydami virkite ant vidutinės kaitros apie 10-15 min.
2. Polentai išvirus išpilkite ją ant sviestiniu popieriumi padengto paviršiaus ir tolygiai išsklaidykite (tam galima naudoti įprastą kepimo skardą). Palikite atvėsti.
3. Įjunkite kaisti orkaitę iki 175 laipsnių (kaitinimas viršus ir apačia).
4. Pasiruoškite įdarą: keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, salierą, papriką, grybus. Kai viskas suminkštės, sudėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Po minutės pilkite sviestines pupeles, trintus pomidorus. Gardinkite druska ir pipirais. Viskam sušilus, kaitrą galite išjungti.
5. Pasirinktą kepimo formą ištepkite kepimui tinkamu aliejumi, į ją dėkite pusę atvėsusios polentos ir suformuokite pagrindą. Pilkite visą įdarą ir likusia polenta jį uždenkite (galite formuoti mažus kamuoliukus, arba tiesiog uždengti, formuojant silikonine mentele). Pyrago paviršių galite šiek tiek patepti aliejumi, kad apskrustų.
6. Pyragą kepkite jau įkaitusioje orkaitėje kol gražiai apskrus (apie 20 min.)
7. Pyragui visiškai atvėsus, jis puikiai laikys formą ir bus lengvai pjaustomas.
Guliašas:
1. Supjaustykite svogūną kubeliais. Suberkite į įkaitintą puodą su ištirpintu sviestu ir alyvuogių aliejumi. Pakepkite porą minučių.
2. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.
3. Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.
4. Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. – turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai – visiškai suvirę. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.
1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais, sumaišykite su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Didesnėje keptuvėje ant gana stiprios ugnies ištirpinkite sviestą drauge su šaukštu aliejaus, kepkite su juo pusę kalakutienos kubelių, kol apskrus iš visų pusių, išimkite mėsos kubelius iš keptuvės ir taip pat apkepkite likusią kalakutieną.
3. Į keptuvę su likusiais riebalais suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Apiberkite juos likusiais dviem šaukšteliais paprikos miltelių, pakaitinkite dar minutę, sudėkite koncentruotą pomidorų pastą, raudonosios paprikos juosteles ir lauro lapą, pakaitinkite minutę ir apliekite vištienos sultiniu. Pagardinkite pipirais, trupučiu druskos, jei reikia, leiskite virti apie 2 minutes, o tada suberkite apkeptus kalakutienos gabaliukus ir leiskite pamažu virti dar apie 4–5 minutes.
4. Mėgaukitės su morkų koše, bulvių koše arba virtais makaronais.
Taip, garnyrui čia labai tiks ši morkų košė. Nors spalvinė šių dviejų patiekalų paletė lėkštėje kiek susilieja, skoniai visgi labai gerai dera. Trūksta tik raugintų agurkų, tad geriau jų atsineškite iš savo rūsio!
Atkreipkite dėmesį:
- Daržoves galite pasirinkti kokias norite, tačiau žalios spalvos paprika šiam receptui yra būtina.
- Padažo tirštumą reguliuokite skysčio kiekiu - jei padažas pasirodytų per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Ruošimo eiga:
- Sojos kubelius užpilkite nurodytu kiekiu vandens, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir užkaiskite. Virkite 5-7 minutes, nukaiskite ir nukoškite. Kubelių nuoviro neišpilkite - jo prireiks padažui ruošti.
- Pomidorą panardinkite minutei-dviem į verdantį vandenį, perliekite šaltu vandeniu, nunerkite odelę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Gilioje didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į įkaitusį aliejų suberkite kmynus arba kmyninį kuminą, aitriąją papriką ir skrudinkite keliolika sekundžių kol kmynai patamsės. Suberkite asafetidą ir saldžiosios paprikos miltelius.
- Dar po keliolikos sekundžių sudėkite morkas, paprikas, šparagines pupeles ir gerai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite, troškinkite daržoves apie 7-10 minučių. Troškindami kartkartėmis pamaišykite. Suberkite sojų kubelius.Viską išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Suberkite miltus. Kepkite turinį nuolat maišydami, kol miltai tolygiai padengs daržoves ir miltai pradės tamsėti.
- Po kelių minučių sudėkite pomidorus. Kepkite maišydami, kol pomidorai išsileis. Supilkite sojos kubelių nuovirą, pasūdykite ir suberkite cukrų bei džiovintas petražoles. Padažas akimirksniu sutirštės.
- Keptuvę uždenkite ir troškinkite guliašą dar kelias minutes. Nukaiskite, kai daržovės visiškai suminkštės. Pabarstykite smulkiai sukapotais krapais. Patiekite dar karštą su virtomis bulvėmis arba kitokiu mėgstamu garnyru bei salotomis. Guliašą galite pagardinti šaukšteliu grietinės.
Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA
Čili troškiniai:
1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).
2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.
3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.
Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.
1. Gilioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų ir pakepinkite trintą česnaką, kol šiek tiek pagels.
2. Sukrėskite pomidorų tyrę, konservuotus kukurūzus, pupeles, suberkite prieskonius, smulkiai supjaustytą aitriosios paprikos ankštį (tik nepadauginkite – jei nemėgstate aštriai, įberkite tik mažą žiupsnelį) ir vis pamaišydama troškinkite apie 15-20 minučių.
3. Prieš baigdama troškinti pagal skonį pasūdykite. Jei skonis pernelyg rūgštus, galite įberti šie tiek cukraus. Dar 1-2 minutes patroškinkite.
4. Troškinį patiekite apibarstytą tarkuotu brandintu sūriu. Skanu su balta skrudinta česnakine duona.
Žemaičių blynai:
1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.
2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.
Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.
1. Virtas bulves sutrinkite, sumaišykite su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu.
2. Virtas kepenis ir lašinius sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, po žiupsnelį lauro lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos.
3. Formuokite po 2 paplotėlius, į vidų įdėkite po šaukštą įdaro, apminkykite ir kepkite aliejuje.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- Bulves išvirkite su lupena, nupilkite vandenį, bulves ataušinkite. Kol bulvės aušta, pasiruoškite varškę: sudėkite į dubenį, užpilkite jogurtu ir grietine, pasūdykite, suberkite raudonėlį arba mairūną, juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir pertrinkite šakute.
- Bulves nulupkite, sudėkite į dubenį, sugrūskite bulvių trintuve (galite sumalti mėsmale), pasūdykite. Sudėkite krakmolą ir bulvių tešlą išminkykite rankomis. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių, jei įmanoma, padalinkite varškę taip pat.
- Iš tešlos gabalėlio suformuokite blynelį, dėkite šaukštą varškės įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suformuokite „žemaičių blyną". Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų arba lydytą sviestą. Kepkite blynus iš abiejų pusių kol gardžiai apskrus. Patiekite dar karštus su grietine arba grietinės ir sviesto padažu.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
1. Sėmenis sumaišyti su vandeniu ir palikti brinkti.
2. Bulves švariai nuplauti, išvirti su lupena. Išvirus nulupti, sugrūsti arba sumalti per mėsmalę. Sumaišyti su miltais, krakmolu ir sėmenimis. Pagal skonį pasūdyti. Jeigu matote, kad tešla per trapi formavimui, pilkite po valgomąjį šaukštą vandens, kol taps tinkama. Tešla paruošta!
3. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti, kol pradės darytis permatomas. Suberti tarkuotas morkas ir kartais pamaišant kepti, kol pradės skrusti. Tada dėti smulkiai supjaustytą salierą ir papriką, paskaninti prieskoniais. Kepti, kol daržovės suminkštės. Išjungus ugnį įmaišyti kapotus špinatus. Įdaras irgi paruoštas!
4. Dabar beliko iš viso šito pagaminti blynus. Kad blynai išeitų vienodo dydžio, siūlome sverti tešlą, pvz., po 105 gramus. Vėsiame vandenyje pamirkę rankas formuokite ploną paplotėlį. Dėkite šaukštą įdaro ir užlyginkite kraštus. Po poros blynų tikrai įgusite!
5. Kepti galite keptuvėje (idealu nepridegančia danga su trupučiu aliejaus) arba orkaitėje (šiek tiek aliejumi patepus skardą ir blynų viršų, 200 °C laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus).