Ingredientai:
- 1,2–1,4 kg vištienos be kaulų ir odos;
- 2 dideli raudonieji svogūnai, supjaustyti ketvirčiais;
- 3–4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
marinatui:
- 2 arbat. šaukšt. maltos ciberžolės;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. malto žagrenio (sumac);
- 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kvapniųjų pipirų;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. svogūnų miltelių ar granulių;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintos mėtos;
- 2 citrinų išspaustos sultys;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus marinatui skirtus prieskonius. Supilkite citrinų sultis, aliejų ir labai gerai išmaišykite.
2. Į platų dubenį suberkite stambokais apylygiais gabaliukais supjaustytą vištieną, supilkite marinatą ir labai gerai rankomis apviliokite mėsą marinate. Uždenkite indą su vištiena ir dėkite šaltai. Palikite marinuotis nuo 1 iki 12 val.
3. Susiruošę kepti mėsą, gerai įkaitinkite grilį. Kol jis kaista, ant iešmų pakaitomis verkite marinuotus vištienos ir raudonojo svogūno gabaliukus. Nemaukite ingredientų labai glaudžiai – suvėrus juos laisviau ir palikus erdvės, vištiena gražiau apskrus. Beje, jei naudosite medinius iešmelius, nepamirškite jų prieš tai gerai išmirkyti vandenyje.
4. Dėkite vištieną kepti. Kepkite pavartydami apie 18–20 min., kol mėsa pabals, o vėliau gražiai apskrus. Galite nuimti vieną gabaliuką, perpjauti ir pažiūrėti, ar vidus iškepęs.
5. Nuėmę vištienos iešmus nuo ugnies, statykite kiekvieną jų į lėkštę ir naudodami šakutę nustumkite mėsą ir svogūnus nuo iešmo. Leiskite mėsai kiek „pailsėti“, o tada dar pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis ir tiekite su mėgstamais padažais, lengvomis salotomis ar kitais mėgstamais priedais.