Išbandykite savaitgalį: gardūs orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliukai

Nors kiaulienos šonkauliukai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. Vis tik šį patiekalą kuo puikiausiai galima paruošti ir orkaitėje, taip, dūmo kvapo nebus, tačiau skonį galite praturtinti marinatu ir/ar padažu.
Orkaitėje kepti šonkauliukai
Orkaitėje kepti šonkauliukai / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė pranešime žiniasklaidai dalinasi receptu, kaip patiems pasiruošti kiaulienos šonkaulius ir juos išsikepti namų virtuvės orkaitėje.

Orkaitėje kepti sultingi kiaulienos šonkauliukai

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos šonkaulių;
  • 1 citrinos sultys;
  • namie paruošto (žr. žemiau) arba parduotuvėje įsigyto prieskonių mišinio;
  • barbekiu padažo (žr. žemiau).

prieskonių mišiniui

  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis garstyčių miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų raudonėlių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
  • maltų juodųjų pipirų.

barbekiu padažui:

  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 svogūno;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 0,5 puodelio obuolių sidro acto;
  • 0,5 puodelio vandens;
  • 0,5 puodelio pomidorų padažo;
  • 0,5 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. aštrių garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. Vusterio (Vorčesterio) padažo;
  • 2 arbat. šaukšt. paprikos miltelių.
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti šonkauliukai
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti šonkauliukai

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, kol šie įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite visus likusius ingredientus ir kaitinkite, kol padažas užvirs. Sumažinkite kaitrą ir vis pamaišydami virkite padažą apie 25 min., kol jis sutirštės. Paruoštą padažą galite naudoti šonkauliams aptepti, patiekti jau su iškepusiais šonkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito mėsos patiekalo.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C laipsnių temperatūros. Šonkauliai turi turėti šiek tiek riebalų, tačiau ne per daug. Jei riebalai dengia visą šonkaulių eilę, atsargiai pašalinkite riebalų sluoksnį – jų turi likti tiek, kad būtų gražiai pasiskirstę juostelėmis tarp raumenų. Šonkaulius įtrinkite citrinos sultimis ir prieskonių mišiniu.

3. Mėsą dėkite ant kepimo formos ir sandariai uždenkite folija, blizgančia puse į išorę. Kepkite 2–2,5 val., kol mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.

4. Ištraukite šonkaulius iš orkaitės ir nupilkite susidariusį skystį.

5. Padidinkite orkaitės karštį iki 270°C laipsnių, o tuo tarpu šonkaulius aptepkite barbekiu padažu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę, kol gražiai apskrus.

Prie šių šonkauliukų puikiai tiks orkaitėje keptos bulvės bei šviežių daržovių salotos. Nesijaudinkite, jeigu padažo paruošėte per daug, jis puikiai tiks patiekti jau su iškepusiais šonkauliais prie pasirinkto garnyro ar prie kito mėsos patiekalo.

Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti šonkauliukai
Vida Press nuotr./Orkaitėje kepti šonkauliukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis