Išbandykite: sotus ir skanus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys

Orui vis labiau vėstant ir vakarams ilgėjant norisi šildančių, sočių patiekalų. Todėl atėjus rudeniui daugiausia dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Itin tinkama daržovė šiam patiekalų tipui yra bakažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.
Perlinių kruopų troškinys
Perlinių kruopų troškinys / 123RF.com nuotr.

Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojamas prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje daug metų daržovėmis ir vaisiais prekiaujantis Aurelijus Česnavičius, baklažanai lietuviams žinomi jau senokai. Tačiau būtent pastaraisiais metais jų populiarumas ėmė didėti.

„Gal lėmė įvairiausių receptų prieinamumas internete, gal šiaip žmonės smalsesni ar gali daugiau sau leisti. Būna, kad pirkėjai pasiteirauja, ką būtų galima skanaus padaryti iš baklažanų, tai pasidalinu tuo, ką žinau, taip pat ir konkrečiais receptais“, – sakė daržovių prekybininkas.

Pasak Aurelijaus, baklažanus žmonės dažniausiai perka troškiniams gaminti. Kitas populiarus būdas ruošti baklažanus – įdaryti juos mėsa ar sūriu ir kepti orkaitėje.

Pačių baklažanų skonis labai įdomus – vieniems mėsą primena, kitiems grybus.

„Galima ir tiesiog keptuvėje pakepti supjausčius gabaliukais su sviestu, įmušti keletą kiaušinių, pagardinimui – mėgstamų prieskonių. Labai skanu! Svarbu baklažanus pakepinti ant sviesto, ne su aliejumi, nes šį jie labai sugeria. Pačių baklažanų skonis labai įdomus – vieniems mėsą primena, kitiems grybus“, – pastebi pašnekovas.

Beje, daugelis nustemba sužinoję, kad baklažanas – bulvės ir pomidoro „giminaitis“.

Perlinių kruopų ir baklažanų troškinys su kiauliena

Ingredientai:

  • 300 g kiaulienos sprandinės;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • 1 baklažanas;
  • 200 g nevirtų perlinių kruopų;
  • 1 skardinės konservuotų pomidorų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. raudonųjų pipirų;
  • 1 arbat. šaukšt. kumino;
  • pagal skonį druskos, pipirų ir saldžiosios paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Išvirkite perlines kruopas, o kol jos verda, paruoškite kitus ingriedientus.

2. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais. Į didelį puodą pilkite maždaug dvi stiklines vandens ir sudėję smulkintą kiaulieną kaitinkite, kol vanduo ims virti. Jei atsiranda putų, jas nugriebkite.

3. Kol kaista kiauliena, supjaustykite baklažaną ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pakepkite maždaug 4 minutes ir atidėkite į šalį.

4. Susmulkinkite svogūna ir griežinėliais supjaustykite morką, Daržoves tai pat apkepkite keptuvėje ir sudėkite į puodą kur troškinasi mėsa.

5. Mėsai su daržovėmis vėl užvirus, sudėkite baklažanus ir troškinkite dar apie 5 minutes.

6. Sudėkite iš anksto paruoštas perlines kruopas, dėkite prieskonius ir viską išmaišykite,

7. Sudėkite konservuotus pomidorus, patroškinkite dar kelias minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis