Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandykite: švelni ir lengvutė trinta pastarnokų ir obuolių sriuba

Obuolių ir pastarnokų derinys tik teoriškai gali skambėti keistai. Iš tiesų salsva daržovė ir gaivus obuolys kaip mat susidraugauja. Išbandykite šią sriubą, kurią galima pavadinti švelniai dietine, ir įsitikinsite!
Trinta obuolių ir pastarnokų sriuba
Trinta obuolių ir pastarnokų sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 30 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
  • 500 g pastarnokų, nuluptų ir supjaustytų nedideliais kubeliais;
  • 2 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti griežinėliais;
  • 1 l vištienos ar daržovių sultinio;
  • 50 ml grietinėlės;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

pagardinimui:

  • saujelė graikinių riešutų, švelniai pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų;
  • nuskainiotų šviežių čiobrelių lapelių.

Gaminimas:

1. Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūnus, kelias minutes pakepinkite, kol taps permatomi ir kiek suminkštės.

2. Suberkite į puodą česnakus, pastarnokus ir obuolius, minutę maišydami pakepinkite, kol pakvips, o tada supilkite sultinį. Palaukite, kol užvirs, sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir virkite 30 min., kol pastarnokai bus minkšti.

3. Įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu) sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos, supilkite grietinėlę, užkaitinkite iki virimo ir vėl nukaiskite.

4. Pilstykite į dubenėlius, skaninkite riešutais, čiobreliais, jei dar reikia – pipirais ir druska.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai