Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išbandykite: vėsinanti, gaivinanti ir labai gardi agurkų sriuba

Agurkai šiuo metu aktyviai konservuojami, pjaustomi į salotas ar skanaujami su šviežiu medumi. Dar vienas patiekalas, kurį šiltomis vasaros dienomis verta išbandyti – šalta trinta agurkų sriuba. Ypatingų ingredientų neprireiks, tad nedvejokite!
Šalta agurkų sriuba
Šalta agurkų sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 7-8 nedideli agurkai plona žievele ir mažomis sėklomis (jei žievelė storoka ar/ar su spygliukais, tuomet ją nulupkite), supjautyti griežinėliais (kelis pasilikite patiekimui);
  • 300 ml graikiško jogurto;
  • didelė sauja šviežių bazilikų;
  • ryšelis šviežių krapų (atidėkite žiupsnelį patiekimui);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. medaus;
  • žiupsnelis kapotų šviežių mėtų (patiekimui);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (patiekimui);
  • mėgstamos šviesios duonos (patiekimui).

Gaminimas:

1. Į elektrinio virtuvinio kombaino indą ar kokteilinę suberkite agurkus, bazilikus, krapus, druską, smulkintą česnaką, supilkite jogurtą, aliejų, medų, įberkite šiek tiek pipirų ir viską sumalkite iki vientisos glotnios masės. Dėkite į šaldytuvą 3-4 val.

2. Atvėsintą sriubą tiekite pabarstę pasiliktais žalumynais, dar trupučiu pipirų, pašlakstę alyvuogių aliejumi. Jei norisi sočiau, valgykite su mėgstama šviežia šviesia duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas