Išbandykite: vėsinanti, gaivinanti ir labai gardi agurkų sriuba

Agurkai šiuo metu aktyviai konservuojami, pjaustomi į salotas ar skanaujami su šviežiu medumi. Dar vienas patiekalas, kurį šiltomis vasaros dienomis verta išbandyti – šalta trinta agurkų sriuba. Ypatingų ingredientų neprireiks, tad nedvejokite!
Šalta agurkų sriuba
Šalta agurkų sriuba / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 7-8 nedideli agurkai plona žievele ir mažomis sėklomis (jei žievelė storoka ar/ar su spygliukais, tuomet ją nulupkite), supjautyti griežinėliais (kelis pasilikite patiekimui);
  • 300 ml graikiško jogurto;
  • didelė sauja šviežių bazilikų;
  • ryšelis šviežių krapų (atidėkite žiupsnelį patiekimui);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. medaus;
  • žiupsnelis kapotų šviežių mėtų (patiekimui);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (patiekimui);
  • mėgstamos šviesios duonos (patiekimui).

Gaminimas:

1. Į elektrinio virtuvinio kombaino indą ar kokteilinę suberkite agurkus, bazilikus, krapus, druską, smulkintą česnaką, supilkite jogurtą, aliejų, medų, įberkite šiek tiek pipirų ir viską sumalkite iki vientisos glotnios masės. Dėkite į šaldytuvą 3-4 val.

2. Atvėsintą sriubą tiekite pabarstę pasiliktais žalumynais, dar trupučiu pipirų, pašlakstę alyvuogių aliejumi. Jei norisi sočiau, valgykite su mėgstama šviežia šviesia duona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis