Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas.
Ingredientai:
- 1 pakuotė mišinio mielinei tešlai;
- 250 g pepperoni dešros;
- 170 g mocarelos sūrio;
- 170 g čederio sūrio;
- 40 ml alyvuogių aliejaus.
padažui:
- 800 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 2 skiltelės česnako;
- 12 g cukraus;
- 25 ml alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Iš mielinės tešlos mišinio pagaminame tešlą. Kildiname ją kambario temperatūroje, kol padvigubės.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą česnaką, pilame konservuotus pomidorus ir cukrų. Padažą verdame 10–15 min.
3. Pakilusią tešlą išminkome.
4. Į stačiakampę kepimo formą pilame alyvuogių aliejų. Sudedame pakilusią tešlą, paskleidžiame per visą formą ir vėl leidžiame pakilti 10–15 min. Dar kartą tešlą formoje paminkome ir leidžiame vėl pakilti 20–30 min.
5. Orkaitę įkaitiname iki 225–235 C laipsnių temperatūros.
6. Ant tešlos pagrindo dedame dešrą, ant viršaus beriame sūrį ir tolygiai paskirstome padažą.
7. Kepame apie 15 min., kol kraštai stipriai apskrus.
8. Išėmę iš orkaitės, leidžiame pailsėti 10 min.