Iškeps kiekvienas: neminkyta duona su ruginiais miltais pagal Liutaurą Čepracką

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu!
Liutauras Čeprackas ir iškepta neminkyta duona
Liutauras Čeprackas ir iškepta neminkyta duona / Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas

VIDEO: Neminkyta duona su ruginiais miltais pagal Liutaurą Čepracką

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Ingredientai:

  • 360 g kvietinių miltų;
  • 140 g ruginių miltų;
  • 220 g vandens, kambario temperatūros;
  • 220 g alaus, kambario temperatūros;
  • 16 g druskos;
  • 2 g sausų mielių.

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame miltus, druską ir mieles, išmaišome.

2. Pilame alų ir vandenį, išmaišome iki vienalytės masės.

3. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame 14-20 val. fermentuotis.

4. Stalą pabarstome miltais. Į švarų dubenį įklojame kepimo popierių.

5. Tešlą išverčiame ant stalo ir miltuota mentele kelis kartus perlenkiame. Formuojame rutulį, dedame jį į kepimo popieriumi išklotą dubenį, uždengiame. Leidžiame pakilti, kol padvigubės.

6. Į orkaitę dedame kepimo indą su dangčiu. Orkaitę įkaitiname iki 235 laipsnių. Pasiekus šią temperatūrą, dar kaitiname tuščią puodą 20 min.

7. Dedame pakilusią tešlą kartu su visu kepimo popieriumi į orkaitėje įkaitusį indą, uždengę kepame 30 min.Atidengiame ir kepame dar 20 min.

Vida Press nuotr./Neminkyta duona
Vida Press nuotr./Neminkyta duona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis