Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas
Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!
Ingredientai:
- 260 g virtų burokėlių, susmulkintų;
- 4 kiaušiniai;
- 90 g medaus, skysto;
- 14 g kakavos miltelių;
- 140 g migdolų miltų;
- 80 g grikių (užmerktų 2 stiklinėmis vandens per naktį);
- 50 g kepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų;
- 80 g kokosų aliejaus;
- 4 g kepimo miltelių;
- 3 g druskos;
- 180 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos).
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Burokėlius, kiaušinius, medų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską dedame į elektrinį plaktuvą ir susmulkiname.
3. Šokoladą ir aliejų ištirpiname, atvėsiname iki 30-ies laipsnių ir perpilame į dubenį. Ten pat pilame ir burokėlių bei kiaušinių masę, išmaišome. Suberiame ir riešutus bei mirkytus grikius. Išmaišome, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 35–40 min. arba tol, kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.