Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškeps kiekvienas: šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais pagal Liutaurą Čepracką

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro.
Liutauras Čeprackas ir šokoladinis burokėlių pyragas
Liutauras Čeprackas ir šokoladinis burokėlių pyragas / Ryčio Šeškaičio, Vida Press nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas

VIDEO: Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais pagal Liutaurą Čepracką

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Ingredientai:

  • 260 g virtų burokėlių, susmulkintų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 90 g medaus, skysto;
  • 14 g kakavos miltelių;
  • 140 g migdolų miltų;
  • 80 g grikių (užmerktų 2 stiklinėmis vandens per naktį);
  • 50 g kepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų;
  • 80 g kokosų aliejaus;
  • 4 g kepimo miltelių;
  • 3 g druskos;
  • 180 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Burokėlius, kiaušinius, medų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską dedame į elektrinį plaktuvą ir susmulkiname.

3. Šokoladą ir aliejų ištirpiname, atvėsiname iki 30-ies laipsnių ir perpilame į dubenį. Ten pat pilame ir burokėlių bei kiaušinių masę, išmaišome. Suberiame ir riešutus bei mirkytus grikius. Išmaišome, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 35–40 min. arba tol, kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai