Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškeps kiekvienas: šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais pagal Liutaurą Čepracką

Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite!
Liutauras Čeprackas ir šokoladinis pyragas
Liutauras Čeprackas ir šokoladinis pyragas / Ryčio Šeškaičio, Vida Press nuotr.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

VIDEO: Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais pagal Liutaurą Čepracką

Ingredientai:

  • 60 g avižinių dribsnių;
  • 20 g miltų;
  • 120 g sviesto;
  • 120 g šokolado (su 70 proc. kakavos);
  • 125 g rudojo cukraus;
  • 125 g klevų sirupo;
  • 60 g kakavos miltelių;
  • 2 g cinamono;
  • 1 g kajeno paprikos;
  • 5 g druskos;
  • 2 kiaušiniai.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus, ištepame sviestu.

3. Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniame plaktuve.

4. Žemoje temperatūroje tirpiname sviestą su šokoladu, kol visiškai ištirps, perpilame į dubenį. Įmaišome cukrų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną, kajeno papriką ir druską. Maišome, kol ištirps.

5. Į gautą masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada – susmulkintus ir persijotus avižų dribsnius ir miltus.

6. Paruoštą masę pilame į kepimo formą. Dedame į orkaitę ir kepame 25 min.

Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?