Išlošite pasiruošę iš anksto: 3 skanūs ir greiti pusryčių patiekalai

Dažnai teigiama, jog pusryčiai – svarbiausias dienos maistas, kurio nereiktų atsisakyti. Žinoma, dažnas darbo dienos rytas pilnas skubos, todėl kartais pravartu naminių „pusgaminių“ pusryčiams pasiruošti iš vakaro – tai gali būti granola, kurios užteks keliems kartams, ar košė, kuri per naktį subręs šaldytuve.
Naminė granola su vaisiais ir jogurtu
Naminė granola su vaisiais ir jogurtu / Vida Press nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos žinovė Brigita Baratinskaitė dalinasi receptais, kurie padės sutaupyti laiko ryte ir mėgautis maistingais bei gardžiais pusryčiais.

„Jeigu atsisakote pusryčių arba pasirenkate netinkamus maisto produktus, prieš pietus ar net po jų ieškosite ko nors skanaus, jausite energijos trūkumą ir nuovargį. Sočiai papusryčiavę užkandžiauti dienos metu norėsite mažiau, todėl atsisakyti šio valgymo dėl papildomų minučių miego – nerekomenduojama“, – teigia B.Baratinskaitė.

Naminė granola su džiovintais vaisiais ir jogurtu

Ingredientai:

  • 400 g avižinių dribsnių;
  • 200 g migdolų;
  • 100 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g medaus;
  • mėgstamo jogurto ar pieno.

Gaminimas:

1. Norėdami ryte sutaupyti laiko, granolą pasiruoškite iš vakaro.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą su medumi.

4. Kol sviestas tirpsta, pasiruoškite birius produktus – į didelį indą suberkite avižinius dribsnius, smulkintus migdolus bei džiovintas spanguoles. Ištirpinto sviesto ir medaus mišinį užpilkite ant birių produktų, gerai išmaišykite ir gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos.

5. Orkaitėje kepkite granolą apie 30 minučių arba kol tolygiai apskrus. Norint paruošti traškią granolą, kepant būtina ją pamaišyti. Geriausiai – bent kelis kartus kas 10 minučių.

6. Iškeptą ir lengvai apskrudusią granolą ištraukite iš orkaitės, leiskite pilnai atvėsti ir sutrupinus suberkite į sandarų indą. Patiekite su mėgstamu jogurtu ar pienu.

„Scanpix“ nuotr./Granola
„Scanpix“ nuotr./Granola

Žaliasis kokteilis su špinatais ir avokadais

Ingredientai:

  • 2 saujos špinatų;
  • 1 bananas;
  • 1 prinokęs avokadas;
  • 120 ml migdolų gėrimo;
  • keli šaukšteliai ispaninio šalavijo sėklų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelis malto cinamono.

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Norėdami, kad kokteilis būtų kreminės konsistencijos, naudokite šaldytus bananus. Jeigu kokteilis jums per tirštas – įpilkite šlakelį migdolų pieno arba vandens.

Įmaišykite kelis šaukštelius ispaninio šalavijo sėklų (chia) ir kokteilis bus kur kas sotesnis.

Vida Press nuotr./Tirštasis kokteilis
Vida Press nuotr./Tirštasis kokteilis

Per naktį brinkinta avižinė košė

Ingredientai:

  • 60 g neskaldytų avižinių dribsnių;
  • 1 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų;
  • 240 ml migdolų pieno;
  • žiupsnelis cinamono;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • mėgstamų uogų ar vaisių.

Gaminimas:

1. Šiuos pusryčius rekomenduojame pasigaminti iš vakaro, nes košei išbrinkti reikia bent trijų valandų. Sandariame inde sumaišykite avižas, ispaninio šalavijo sėklas, cinamoną ir užpilkite migdolų pienu. Norėdami košei suteikti šiek tiek saldumo, įdėkite šaukštelį medaus arba kito norimo saldiklio, kaip pvz. agavų sirupo. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį.

2. Ryte košę pagardinkite norimais vaisiais ar uogomis.

Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė
Vida Press nuotr./Per naktį brinkinta avižinių dribsnių košė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų