Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės,
- druskos pagal skonį,
- po žiupsnelį bazilikų ir mėtų,
- žiupsnelio maltos saldžiosios raudonosios paprikos,
- juodųjų maltų pipirų pagal skonį,
- citrinos sulčių
- 2 svogūnai.
Gaminimas:
Mėsą supjaustyti 8-10 cm ilgio ir 4-5 cm storio gabalėliais, pagardinti trupučiu druskos ir armėniškais prieskoniais: džiovintais bazilikais, džiovintomis mėtomis, malta saldžiąja raudona paprika ir maltais juodaisiais pipirais. Po to griežinėliais supjaustyti du svogūnus, užberti ant mėsos, viską išmaišyti ir gerai sumaigyti. Norint gauti rūgštesnės mėsos skonį, prieš maigant išspausti ant mėsos vienos citrinos sultis. Taip paruoštą mėsą palikti vienai valandai marinuotis.
Šašlykas būna minkštas ir puikaus skonio! Skanaus!
Ramūnas