„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Išorėj traškūs, viduj minkšti vafliai su šilauogėm. Puikų rezultatą lems vienas ingredientas

Belgiškoje vaflinėje kepti storuliai vafliai yra neatsivalgomi – skanūs ir dar šilti, ir šalti, patogūs dėžutėje pasiimti su savimi. Pagardinkit juos šilauogėm ir kilstelėkit į naują lygį. Būtina kepti nedelsiant!
Vafliai su šilauogėm
Vafliai su šilauogėm / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 stiklinės viso grūdo kvietinių ar speltų miltų;
  • 0,5 stiklinės maltų linų sėmenų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis cinamono;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 stiklinės graikiško jogurto;
  • 1,5 stiklinės švelniai gazuoto stalo ar mineralinio vandens;
  • saujelė šilauogių, nuplautų ir nusausintų (ir dar papildomai patiekimui).

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus.

2. Kitame dubenyje paplakite kiaušinius su jogurtu, supilkite mineralinį vandenį ir darsyk paplakite. Pilkite šį mišinį į dubenį su sausaisiais ingredientais ir švelniai pamaišykite tik kol neliks sausų gumuliukų - nepermaišykite. Galiausiai suberkite šilauoges darsyk permaišykite.

3. Įkaitinkite vaflinę iki reikiamos kaitros, plonai patepkite lydytu sviestu ar trupučiu aliejaus, pilkite tešlos ir kepkite vaflius.

4. Tiekite iškepusius vaflius su klevų sirupu, papildomomis šilauogėmis, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs