Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsami instrukcija, kaip išsirinkti jautieną

Nusipirkti mėsos paprasta. Bet nusipirkti tikrai geros ir konkrečiam patiekalui tinkamos mėsos – užduotis ne iš lengvųjų.
Mėsos gabaliukai
Mėsos gabaliukai / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mėsa Jautiena

Siūlome instrukciją, kaip išsirinkti tinkamą jautieną. Pravers kiekvienai.

Vadovaukitės skaičiais, sužymėtais paveikslėlyje. 

1 – kumpis. Tinka kepti didesnį gabalą, gaminti vyniotinius.

2, 11 – kulninė. Tinka sriuboms, troškiniams.

3 – juosmuo. Su kaulais (šonkauliais) kepamas visas gabalas arba supjaustytas po atskirą kaulelį, taip pat galima virti ir troškinti. Šonkaulių vidurys, vadinamas antrekotu, tinka kepsniams.

4 – išpjova. Tai pati kokybiškiausia (ir brangiausia) skerdienos dalis. Ji tinka ir virti, ir kepti.

5 – papilvė. Tinka troškiniams, sriuboms.

6 – šonkauliai. Tinka tiems patiems patiekalams, kaip ir juosmens dalys.

7 – nugarinė. Tinka ir virti, ir kepti.

8 – mentė. Tinka maltinukams, makaronų padažams, Šepardo ir kitiems pyragams su mėsos įdaru.

9 – krūtininė su šonine. Tinka troškiniams, taip pat galima kepti mažesnėje kaitroje, bet ilgiau.

10 – krūtininė. Tinka kepti didesniais gabalais ir naudoti įvairiems įdarams. Dar – maltiniams, netikram zuikiui, mėsos padažams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?