Ingredientai
- 70 g sūdytų lukštentų pistacijų
- 115 g sviesto
- 150 g rudojo cukraus
- 2 šaukštai baltojo cukraus
- 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
- 1 šaukštelis vanilės
- 160 g miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos
- 1 plytelė juodojo šokolado
Kaip gaminti?
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai jis pradės spragsėti, paskui putoti – toliau kaitinkite ir maišykite, kad nesudegtų. Kai jis taps aukso spalvos ir pasklis intensyvus aromatas (visas procesas truks apie 5 minutes), nukelkite nuo ugnies, supilkite į indą ir leiskite 30 minučių atvėsti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir išklokite skardą kepimo popieriumi.
- Dubenyje gerai išmaišykite atvėsusį, bet vis dar šiek tiek šiltą sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų. Įmaišykite kiaušinį, vanilę, kol masė taps šviesios spalvos ir vientisos konsistencijos.
- Suberkite miltus, kepimo sodą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite smulkinto juodojo šokolado gabaliukus, smulkintas pistacijas ir toliau maišykite, kol neliks miltų dryžių.
- Ant skardos formuokite sausainių tešlos rutuliukus ir kepkite 12-15 minučių.