Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsiilgusiems naujų skonių – sūdytų pistacijų ir šokolado sausainiai

Prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai konditeris Thierry Lauvray griauna mitą, kad desertams tinka tik pistacijos be druskos. Su sūdytomis pistacijomis jis siūlo išsikepti be galo skanių sausainių su šokoladu, prie kurių bemat išsirikiuos eilė.
Sausainiai su šokoladu ir pistacijomis
Sausainiai su šokoladu ir pistacijomis / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 70 g sūdytų lukštentų pistacijų
  • 115 g sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 šaukštai baltojo cukraus
  • 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 160 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • 1 plytelė juodojo šokolado

Kaip gaminti?

  1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai jis pradės spragsėti, paskui putoti – toliau kaitinkite ir maišykite, kad nesudegtų. Kai jis taps aukso spalvos ir pasklis intensyvus aromatas (visas procesas truks apie 5 minutes), nukelkite nuo ugnies, supilkite į indą ir leiskite 30 minučių atvėsti.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir išklokite skardą kepimo popieriumi.
  3. Dubenyje gerai išmaišykite atvėsusį, bet vis dar šiek tiek šiltą sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų. Įmaišykite kiaušinį, vanilę, kol masė taps šviesios spalvos ir vientisos konsistencijos.
  4. Suberkite miltus, kepimo sodą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite smulkinto juodojo šokolado gabaliukus, smulkintas pistacijas ir toliau maišykite, kol neliks miltų dryžių.
  5. Ant skardos formuokite sausainių tešlos rutuliukus ir kepkite 12-15 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais