Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsirinkite ir gaminkite: 15 nebrangių patiekalų darbo dienos vakarienei

Jei infliacija jus verčia atidžiau leisti pinigus maistui, o gal suformulavote tokį savo šių metų tikslą, jums pravers patiekalai, kuriems nereikia įmantrių ingredientų. Kruopos, sezoninės daržovės, makaronai – tai tie pagrindiniai produktai, kurie leidžia pagaminti skanius, sočius ir nebrangius valgius.
Makaronai su vištienos faršu
Makaronai su vištienos faršu / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Bemėsiai patiekalai:

Daržovių troškinys su lęšiais
Receptas: Daržovių troškinys su lęšiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 101
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 30.00 g (1,5 šaukšto)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (1 indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Lęšiai: 200.00 g (raudonieji)
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, salierą – griežinėliais.

2.Puodo dugne įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakaitinkite. Tada sudėkite morkas, salierus, karį ir išmaišykite.

3.Supilkite sultinį, trintus pomidorus, lęšius ir užvirkite. Uždengę sumažinkite ugnį ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 20–25 minutes.

4.Pagardinkite ką tik išspaustomis citrinų sultimis, druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kopūstų kotletai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 229
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Suskleisti
Grikių kruopų ir varškės blyneliai
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 215
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Suskleisti
Moliūgų ir bulvių blynai
Receptas: Moliūgų ir bulvių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 172
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g (be žievės, sutarkuoto burokine tarka)
Bulvės: 600.00 g (nuskustų, sutarkuotų burokine tarka)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kajeno pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skon 5)
Moliūgo sėklos: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba graikiško jogurto; patiekimui)
Rūkyta lašiša: 100.00 g (patiekimui (nebūtinai))
Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Suskleisti
Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
Receptas: Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.50 puodelis (pilno grūdo)
Razinos: 1.00 sauja
Goji uogos: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (ekologiško ryžių)
Vanduo: 1.00 puodelis
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto cukranendrių)
Cinamonas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (skaldytų; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą berkite avižinius dribsnius, razinas, goji uogas, 3 šaukštus cukraus ir išmaišykite.

3. Pilkite į sausuosius ingredientus kepimo formoje dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.

4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.

5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius, berkite likusius 2 šaukštus cukraus ir cinamono.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40min.

7. Iškepusį atvėsinkite. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.

Suskleisti
Pica bulviniu padu
Receptas: Pica bulviniu padu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (picos padui)
Čederio sūris: 50.00 g (picos padui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (picos padui)
Aliejus: 30.00 g (picos padui)
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį; picos padui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; picos padui)
Mocarelos sūris: 200.00 g (viršui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (per pusę perpjauti vyšniniai; viršui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (arba bazilikų; džiovintų (galima naudoti ir šviežias žoleles))
Chorizo dešra: 30.00 g (arba pepperoni; tinka ir vytintas kumpis; viršui)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C laipsnių temperatūros.

2. Nuskustas bulves sutarkuokite burokine tarka. Tarkuotų bulvių masę sudėkite ant darbastalio, ant kurio išskleistas popierinis rankšluostis. Masę tolygiai paskleiskite ir iš viršaus popierinių rankšluosčiu nuspauskite kiek įmanoma skysčio.

3. Sudėkite nusausintą bulvių masę į dubenį, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinį, druską, pipirus, aliejų ir gerai išmaišykite.

4. Iš bulvių masės ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos suformuokite apie 30 cm diametro apskritimą. Dėkite kepimo formą su bulviniu padu į vidurinę orkaitės lentyną ir kepkite 25-30 minučių arba kol pado kraštai gražiai apskrus.

5. Iškepusį bulvinį padą išimkite iš orkaitės, ant viršaus sudėkite suplėšytą mocarelos sūrį, dešrą, pomidoriukus, pabarstykite džiovintais bazilikais ir raudonėliais ir kepkite dar 10-15 minučių arba kol išsilydys sūris. Jei naudosite šviežius bazilikus ir raudonėlius, suberkite juos ant picos, jai iškepus.

Suskleisti
Grikiai su feta
Receptas: Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 0.50 g (neapdorotų)
Vanduo: 1.50 puodelis
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių)
Žolelės: 1.00 sauja (šviežių krapų, mėtų ar petražolių)
Pomidorai: 0.50 puodelis (perpjautų perpus vyšninių)
Saulėje džiovinti pomidorai: 0.30 puodelis (supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sukapota)
Agurkai: 1.00 puodelis (grubiai supjaustytų, be sėklų ir minkštimo)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite grikius – juos galite berti dar į neverdantį vandenį. Šiam užvirus sumažinkite ugnį ir palikite virti 7-8 minutes. Po 6 minučių pirmąkart paragaukite ir kai jausite, jog grikiai išvirę, nusunkite bei atidenkite juos.

2. Salotų dubenyje sumaišykite grubiai supjaustytus bazilikus ir kitas žoleles, agurkus, pomidorus, saulėje džiovintus pomidorus, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, suberkite grikius ir vėl išmaišę pagardinkite druska ir pipirais.

3. Prieš skanaudami leiskite salotoms-košei kelias minutes pastovėti.

Suskleisti

Patiekalai su mėsa:

Medžiotojų troškinys su grikiais
Receptas: Medžiotojų troškinys su grikiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 54
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt.
Vištos širdelės: 500.00 g
Vištos skrandukai: 500.00 g
Grikiai: 2.00 st. (virtų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 20.00 g
Petražolės: 20.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite į 8 dalis, svogūnus – pusžiedžiais. Nuplaukite ir nusausinkite širdeles ir skrandelius, skrandelius pasmulkinkite kąsnio dydžio gabaliukais.

2. Įkaitinkite keptuvę (arba troškintuvą) storu dugnu be riebalų. Suberkite pomidorus, ant jų – svogūnus ir troškinkite nemaišydami keletą minučių, kol išsiskirs pomidorų sultys.

3. Įpilkite aliejų, sudėkite širdeles ir skrandelius. Pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite uždengę ant vidutinio kaitrumo liepsnos 30 minučių.

4. Ant troškinio paskleiskite virtus grikius (nemaišykite). Į vidurį įspauskite sviesto gabalą, uždenkite ir troškinkite dar 15 minučių.

5. Suberkite kapotas petražoles, išmaišykite ir iškart patiekite.

Suskleisti
Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
Receptas: Raugintų kopūstų apkepas su faršu ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 81
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Faršas: 300.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Kopūstai: 500.00 g (raugintų)
Pievagrybiai: 100.00 g
Grietinė: 100.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (pagal poreikį - kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų žolelių mišinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Palaukite, kol šiek tiek pravės. Nulupkite, supjaustykite riekelėmis, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite džiovintų žolelių mišiniu.
  2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, į ją suberkite faršą, smulkintą supjaustytą svogūną, susmulkintus pievagrybius. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir vis maišydami apkepkite.
  3. Keptą faršą iškrėskite į dubenį. Švarioje keptuvėje vėl įkaitinkite aliejų, suberkite raugintus kopūstus, smulkintą svogūną ir retkarčiais pamaišydami, patroškinkite. Kai bus beveik išsitroškinę, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir išklokite bulvėmis (dalį palikite viršutiniam sluoksniui).
  5. Kiaušinius išplakite su grietine, plakinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskato riešutais ir tolygiai užpilkite ant bulvių sluoksnio.
  6. Ant bulvių sluoksnio dėkite pusę kiekio troškintų raugintų kopūstų, tada dėkite sluoksnį faršo. Ant faršo – vėl sluoksnį bulvių. Paskutinis sluoksnis - raugintų kopūstų.
  7. Apkepą statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Prieš apkepui baigiant kepti, apibarstykite jį tarkuotu sūriu.
  8. Iš kepimo indo išimkite apkepą atsargiai, nedideliais gabalėliais, nes jis gana birus.
Suskleisti
Vištų kepenėlės su daržovėmis
Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 59
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Soti žirnių košė su faršu
Receptas: Soti žirnių košė su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 60
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 1.00 st.
Faršas: 400.00 g (400 - 500 kiaulienos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aštrūs maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 20.00 g (smulkinti)
Kaip gaminti

1. Žirnius pamerkite bent kelioms valandoms (geriau per naktį) ir išvirkite sūdytame vandenyje. Tik nepervirkite, jie turi būti kietoki. Bulves ir morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į pravėsusius žirnius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, faršą ir apkepkite. Pagardinkite mėsos prieskoniais, čiobreliais, pipirais ir druska. Faršą sukrėskite ant žirnių ir gerai išmaišykite.

3. Į aliejumi pašlakstytą kepimo indą (geriausiai tinka molinis) sudėkite žirnių košę ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Makaronai su vištienos faršu
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 85
Receptas
Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Grikių apkepas su šonine
Receptas: Grikių apkepas su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 96
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 375.00 g
Varškė: 400.00 g
Kiauliena: 300.00 g (parūkyta šoninė)
Grietinė: 150.00 g (riebi)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Grikius nuplaukite ir nuvarvinkite sietelyje. Suberkite į puodą su 3 stiklinėmis verdančio sūdyto vandens ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių, kol vanduo išgaruos.

2.Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami pakepinkite keptuvėje be riebalų. Sukrėskite į puodą su grikiais ir išmaišykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintame svieste ir sukrėskite į varškę.

3.Supilkite grietinę, pasūdykite, pabarstykite pipirais, mairūnais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Į sviestu pateptą molinį kepimo indą dėkite sluoksnį grikių masės, ant jo – varškės ir vėl grikių masės.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Perlinių kruopų sriuba
Receptas: Perlinių kruopų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 84
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 1.00 kg (Sultiniui;kalakutų krūtinėlių kaulų su trupučiu mėsos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Sultiniui)
Morkos: 1.00 vnt. (Sultiniui ir sriubai 2 morkos)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai ir sriubai gabaliukas (apie 100 g) saliero šakniagumbio)
Petražolės: 1.00 vnt. (sultiniui kelios šakelės ir sriubai šaknis)
Porai: 1.00 vnt. (sriubai)
Perlinės kruopos: 75.00 g (Sriubai)
Čiobreliai: 10.00 g (sultiniui kelios šakelės)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (sultiniui)
Druska: 1.00 arbat. š. (sriubai; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (sriubai; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmerkite kruopas – išbrinkusios greičiau išvirs.

2. Kaulus sudėkite į skardą ir 30 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Ataušinkite, nupjaustykite suminkštėjusius mėsos gabaliukus. Apskrudusius kaulus sudėkite į didelį puodą ir įpilkite vandens, kad apsemtų. 

3. Paruoškite sultiniui skirtas prieskonines daržoves: svogūnus nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Morkas supjaustykite griežinėliais, salierų stiebus – nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, įmeskite į ryšulėlį surištus prieskoninius žalumynus ir laurų lapelį.

4. Sultinį užvirinkite neuždengtame puode, nugraibykite putas, uždenkite ir ant nedidelės ugnies virkite 1,5 val. Paskui sultinį nukoškite ir supilkite į švariai išplautą puodą.

5. Sultinį vėl užvirinkite, sudėkite mirkytas kruopas, sriubai skirtas susmulkintas daržoves, kubeliais supjaustytą kalakutieną, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 35 min.

Suskleisti
Spagečiai su padažu
Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai