Įsivaizduokite: viduryje naujai atgimusios Šv. Sakramento bažnyčios padengtas ilgas stalas, prieš jūsų akis – „Penki Skoniai“ šefų komanda, gaminanti degustacinę vakarienę. Įkvėpimu patiekalams tapo populiariausia visų laikų knyga laikoma Biblija. Kunigas Gytis Petras Stumbras papasakojo daugiau istorijų apie religijos ir maisto ryšį. Laukė modernaus šokio pasirodymas bei instrumentinis koncertas. Jaukumo pojūtį suteikė išskirtinis apšvietimas, leidęs bažnyčios erdvę pamatyti kitaip.
„Penki skoniai“ šefų komanda šį iššūkį priėmė su džiaugsmu. Tiesa, teko pasistengti, kol buvo sudarytas degustacinės vakarienės meniu. Tokiam iššūkiui pasiruošti padėjo pranciškono br. Rolando Taučiaus, kunigo Algirdo Toliato bei kunigo Gyčio Petro Stumbro konsultacijos, – skelbiama kūrybinė agentūra MADS pranešima spaudai.
Šefas Tadas Jungaitis įsitikino, jog neužtenka žinoti patiekalų sudėtines dalis, reikia atsižvelgti ir į simbolinę kiekvieno patiekalo reikšmę.
„Paskutinės vakarienės patiekaluose atsispindi skubėjimas bei Senajame Testamente aprašytas Kristaus tautos bėgimas iš Egipto. Pavyzdžiui, vienas iš patiekalų šios vakarienės metu buvo neraugta ruginė duona, suponuojanti, jog laiko rauginimui tiesiog nebuvo“, – pasakoja kunigas A.Toliatas.
Bene daugiausiai įspūdžio susilaukė pati vakarienės vieta. Neatsitiktinai pasirinkta kauniečiams dar ne taip gerai žinoma, naujai Kauno Senamiestyje atgimusi Šv. Sakramento bažnyčia. Barokinio stiliaus bažnyčia buvo pastatyta dominikonų ordinui. Tačiau neilgai trukus pastatas susidūrė su politiniais neramumais ir kurį laiką tarnavo kaip knygų sandėlis ar net kino teatras. Dabar Šv. Sakramento bažnyčia yra originali, sakrali bei autentiška vieta kultūriniams renginiams bei parodoms.
„Kūrybinis procesas, iš kurio gali kažko pasisemti bei išmokti, yra pati geriausia dovana, kokią galime padovanoti sau. Jei mūsų renginių dalyviai taip pat jaučiasi praturtinę savo žinias – tuomet savo darbą atliekame gerai“, – šypsosi renginio organizatorių atstovė G.Kazakauskienė.