Kremu įdarytų plikytų pyragaičių piramidė, papuošta vaisiais, uogomis, riešutais, šokoladu ar karamele, – kuo tik norite, atrodo įspūdingai. Turbūt dėl to croquembouche yra labai populiarus vestuvių desertas Prancūzijoje. Tačiau savo išvaizda primenantis Kalėdų eglutę, jis puikiausiai atrodo ir ant šventinio stalo!
Šį išvaizdų kepinį galima gaminti su vaniliniu, šokoladiniu ar kavos kremu. Rinkitės pagal skonį – vieną, kurį mėgstate, arba visus tris. Paprastai plikyti pyragaičiai yra sutvirtinami šokoladine arba karameline glazūra. Papuošti galite kaip tik diktuoja jūsų fantazija.
Tešlai:
- 80 g sviesto,
- 240 ml vandens,
- puodelis miltų,
- 4 kiaušiniai.
Įdarui:
- 120 ml plakamosios grietinėlės,
- ½ puodelio kalėdinio pyrago trupinių,
- šaukštas brendžio,
- 100 g maskarponės.
Glajui:
- 125 g baltojo šokolado,
- 2 puodeliai cukraus.
Paruoškite tešlą plikytiems pyragėliams: vandenį su sviestu užvirinkite, intensyviai maišydami suberkite miltus. Tešla turi sušokti į vieną gumulą. Į ataušusią tešlą po vieną įmuškite kiaušinius.
Ant riebalais pateptos skardos šaukštu išdėliokite plikytos tešlos kauburėlius. 220 °C karštumo orkaitėje kepkite 10 min., paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar 10 min.
Paruoškite įdarą: grietinėlę standžiai išplakite ir sumaišykite su maskarpone, brendžiu ir trupiniais.
Paruošto įdaro pripildykite plikytos tešlos rutuliukus (konditeriniu švirkštu ar, prapjovę šoną, šaukšteliu), kiekvieną pamirkykite ištirpintame šokolade.
Sausoje keptuvėje cukrų kaitinkite, kol jis virs skysta karamele. Ja pašlakstykite į piramidę kraunamus pyragėlius. Sustingusi karamelė juos patikimai sulipins.
O štai čia – pavyzdžiai, kaip jis galėtų būti puošiamas Kalėdų stalui:
Daugiau receptų ieškokite 51-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje.