Sportas gyvai

Italijoje apsigyvenusios lietuvės receptas: makaronai su jūros gėrybėmis

Kūrybinės agentūros „MK Creatives“ ir iniciatyvos „The World From a Window“ bendraįkūrėja Karolina Valeikaitė su vyru Marco Coppola Londoną iškeitė į Italijos provinciją. Ir dėl to jiedu nesigaili – šiluma ir lėtesnis gyvenimo tempas kasdienybę nudažė naujomis spalvomis, be to, smagu savo namų kieme nuo žolės rinkti apelsinus, o pietų stalą dengti alyvmedžių pavėsyje. Pora su žurnalu „Žmonės“ pasidalino ir charakteringu itališku receptu.
Karolina Valeikaitė dalinasi itališku receptu
Karolina Valeikaitė dalinasi itališku receptu / Marco Coppola nuotr.

Ingredientai:

  • tagliatelle ar linguine formato makaronų;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 didelė sauja mėgstamų jūrų gėrybių (luptų krevečių, kalmarų, midijų, moliuskų);
  • 1–2 skiltelės česnako;
  • citrinos sulčių;
  • ryšelis petražolių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Dideliame puode Marco užkaičia sūdytą vandenį. „Jo pilkite mažiau nei įprastai – kone perpus. Taip vandenyje krakmolo koncentracija bus didesnė, o jo įpylus į keptuvę padažas sutirštės“, – pataria. Makaronai verda trumpiau, nei nurodyta ant pakelio, – kad būtų al dente.

2. Kol vanduo kaista, keptuvėje ištirpina šaukštą sviesto. Sudeda pusę jūrų gėrybių ir apkepina, kai jos įgauna gražią auksinę spalvą – išima. Tuomet apkepa likusias jūrų gėrybes, išima ir atideda su pirma porcija. Jūrų gėrybes Marco kepa dalimis, kad gražiai apskrustų ir neperkeptų, nes dar bus kaitinamos padaže.

3. Į keptuvę sudeda likusį sviestą (puikiai tinka ir šlakelis aukštos kokybės alyvuogių aliejaus), paskui smulkintus česnakus ir trumpai pakepina. Tuomet įspaudžia citrinos sulčių, suberia kapotas petražoles. Retkarčiais vis įpila vandens iš puodo, kur verda makaronai, ir maišydamas kaitina, kol vanduo kiek nugaruoja, o padažas sutirštėja. Galiausiai į padažą suberia jūrų gėrybes, viską pagardina druska ir pipirais.

4. Išvirtus makaronus deda į keptuvę su padažu, atsargiai pamaišo ir dar užpila vandens, kuriame virė. Patiekia su citrinos skiltelėmis ir šviežiomis petražolėmis.

Marco Coppola nuotr. /Makaronai su jūros gėrybėmis
Marco Coppola nuotr. /Makaronai su jūros gėrybėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius