Itališkai, sočiai ir skaniai: aluje troškinta vištiena su ryžiais

Paukštieną su bulvėmis valgo ne tik lietuviai, bet ir italai. Netikite? Tikra tiesa! Kaip ruošiama aluje troškinta vištiena, TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo vienas jos vedėjų, šefas Gian Luca Demarco. Pasak temperamentingojo italo, patiekalą jis gamino pagal savo mamos sukurtą receptą ir teigė, jog ji šią vištieną patiekdavo su bulvių koše, tačiau čia puikiai tiks ir ryžiai.
Aluje troškinta vištiena
Aluje troškinta vištiena / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos sparnelių petelių;
  • 250 g ryžių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1,5 stiklinės alaus;
  • vištienos prieskonių su kariu;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Gilesnėje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnako skiltelę bei sudėkite vištieną. Gerai apskrudinkite, užpilkite alaus, kad visiškai apsemtų mėsą.

2. Uždenkite ir, kai alus užvirs, suberkite vištienos prieskonius, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinkite neuždengtame inde apie 30 minučių.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Mėsą ištraukite iš padažo ir padėkite šiltai. Į troškintuvą su padažu suverskite nukoštus ryžius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes.

4. Ryžius patiekite kartu su vištiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis