Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Itališkas kugelis? Būna ir taip! Šefo Gian Lucos Demarko receptas

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą TV3 laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo vienas jos vedėjų, Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko. Antrajam laidos vedėjui saldumynų meistrui Ali Gadžijevui ir laidos žiūrovams jis pademonstravo itališko bulvių pyrago receptą. Dabar šį kugelį primenantį apkepą galite išbandyti ir jūs.
Itališkas bulvių pyragas
Itališkas bulvių pyragas / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 kg bulvių;
  • 1 kiaušinis;
  • 100 g grietinėlės;
  • 20 g sviesto;
  • sauja maltų džiūvėsėlių;
  • bulvių prieskonių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • 100 g ementalio sūrio;
  • 100 g gorgoncolos sūrio;
  • 100 g virto kiaulienos kumpio;
  • šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino.

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

2. Plačią kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną bei sieneles pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tarkius ir paspaudžiant išlyginkite.

3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

4. Ant iškepusio pagrindo išdėliokite kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.

5. Patiekite pabarstę turimais žalumynais.

TV3 nuotr. /Itališkas bulvių pyragas
TV3 nuotr. /Itališkas bulvių pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos