Naujoje nemokamoje elektroninėje knygelėje „Obuolių pyragai iš viso pasaulio“ rasite itališko, amerikietiško, olandiško, prancūziško, vokiško, nostalgiško obuolių pyragų receptus. Knygelėje 12 skirtingų obuolių pyragų receptų, kiekvienam rudens savaitgaliui – po vieną. Orai šąla, laikas kepti jaukius obuolių pyragus!
Ingredientai (21 cm skersmens kepimo formai):
- 600 g saldžiarūgščių kietesnių obuolių;
- 3 kiaušiniai;
- 120 ml švelnaus skonio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 140 g cukraus;
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
- 200 g kvietinių miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 1 citrinos smulkiai nutarkuota žievelė;
- cukraus miltelių (apibarstyti).
Gaminimas:
1. Atsegamos kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite alyvuogių aliejumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių karščio. Obuolius perpjaukite, išimkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, toliau plakdami lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite kol masė bus vientisa. Smulkiai įtarkuokite citrinos žievelę ir suberkite miltų mišinį. Užmaišykite vientisą tešlą. Obuolius suberkite į tešlą ir išmaišykite.
3. Kepkite apie 30-40 minučių, kol iškeps ir įkištas medinis dantų krapštukas išliks sausas. Iškepusį pyragą palikite praaušti praviroje kepimo formoje.
4. Prieš pjaustant pyragą apibarstykite cukraus milteliais.