Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“ pagal Renatą Ničajienę

Obuolių pyragų pasaulyje tiek daug ir jie tokie skirtingi, jog visada norėjosi pačių skaniausių receptus sudėti į vieną knygą! Jei prancūzai obuolių pyragus kepa su sviestu, tai italai į obuolių pyrago tešlą pila alyvuogių aliejų, o nostalgišką obuolių pyragą galima iškepti visai be riebalų. Lietuvoje kiekviena šeimininkė turi savo firminį obuolių pyrago receptą, bet dažnai norisi išbandyti ir kažką naujo, dar neragauto.
Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“
Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“ / Renatos Ničajienės nuotr.

Naujoje nemokamoje elektroninėje knygelėje „Obuolių pyragai iš viso pasaulio“ rasite itališko, amerikietiško, olandiško, prancūziško, vokiško, nostalgiško obuolių pyragų receptus. Knygelėje 12 skirtingų obuolių pyragų receptų, kiekvienam rudens savaitgaliui – po vieną. Orai šąla, laikas kepti jaukius obuolių pyragus!

Renatos Ničajienės nuotr. /Pasaulio obuolių pyragų el. knygelės viršelis
Renatos Ničajienės nuotr. /Pasaulio obuolių pyragų el. knygelės viršelis

Ingredientai (21 cm skersmens kepimo formai):

  • 600 g saldžiarūgščių kietesnių obuolių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 120 ml švelnaus skonio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 140 g cukraus;
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuota žievelė;
  • cukraus miltelių (apibarstyti).
„Fotopastelė“ nuotr./Renata Ničajienė
„Fotopastelė“ nuotr./Renata Ničajienė

Gaminimas:

1. Atsegamos kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite alyvuogių aliejumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių karščio. Obuolius perpjaukite, išimkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, toliau plakdami lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite kol masė bus vientisa. Smulkiai įtarkuokite citrinos žievelę ir suberkite miltų mišinį. Užmaišykite vientisą tešlą. Obuolius suberkite į tešlą ir išmaišykite.

3. Kepkite apie 30-40 minučių, kol iškeps ir įkištas medinis dantų krapštukas išliks sausas. Iškepusį pyragą palikite praaušti praviroje kepimo formoje.

4. Prieš pjaustant pyragą apibarstykite cukraus milteliais.

Renatos Ničajienės nuotr. /Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“
Renatos Ničajienės nuotr. /Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai