Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itališkas skanėstas – sausainiai „cantucci“ su migdolais iš Toskanos

Šaltuoju metų laiku dažniau kepame įvairius skanėstus, o jei norisi jų turėti ilgesniam laikui, dažnai renkamės sausainius – jie ilgiau nepasensta, smagu vieną kitą sugraužti prie arbatos ar kavos. Be to, naminių sausainių rinkinys dar ir puiki dovana. Kviečiame išbandyti tradicinius itališkus sausainius, šįsyk – kilusius iš Toskanos. Bus skanu, užtikriname!
Sausainiai „cantucci“
Sausainiai „cantucci“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g migdolų be žievelių;
  • 1 apelsinas, išspaustos sultys ir nutarkuota oranžinė žievelės dalis;
  • 400 g kvietinių miltų;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 250 g cukraus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 kiaušinio baltymas (viršui aptepti).

Gaminimas:

1. Sausoje keptuvėje ar orkaitėje trumpai pakepinkite migdolus, kol vos vos parus ir pakvips, bet stebėkite, kad neimtų skrusti. Atvėsinkite ir labai stambiai sukapokite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų.

3. Muškite į sausąjį mišinį kiaušinius, suberkite apelsino žievelę, įpilkite porą šaukštų sulčių. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą. Į ją suberkite kapotus migdolus ir darsyk išminkykite.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.

5. Iš užminkytos tešlos suformuokite 2 plokščius – apie 1,5 cm aukščio ir 6 cm pločio – „batonėlius“. Kiekvieno jų viršų patepkite paplaktu kiaušinio baltymu.

6. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol „batonėlių“ viršus vos parus. Išimkite skardą iš orkaitės, „batonėlių“ viršų patepkite likusiomis apelsino sultimis.

7. Supjaustykite „batonėlius“ apie 1 cm storio riekelėmis, jas vėl guldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite dar apie 10 min., kol sausainiai bus traškūs ir kiek intensyviau parus. Stebėkite, kad neimtų pernelyg ruduoti.

8. Laikykite „cantucci“ uždarame inde, kad neprisigertų drėgmės ir neprarastų traškumo.

Vida Press nuotr./Sausainiai „cantucci“
Vida Press nuotr./Sausainiai „cantucci“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai