Ingredientai:
- 200 g migdolų be žievelių;
- 1 apelsinas, išspaustos sultys ir nutarkuota oranžinė žievelės dalis;
- 400 g kvietinių miltų;
- žiupsnis druskos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 250 g cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 1 kiaušinio baltymas (viršui aptepti).
Gaminimas:
1. Sausoje keptuvėje ar orkaitėje trumpai pakepinkite migdolus, kol vos vos parus ir pakvips, bet stebėkite, kad neimtų skrusti. Atvėsinkite ir labai stambiai sukapokite.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų.
3. Muškite į sausąjį mišinį kiaušinius, suberkite apelsino žievelę, įpilkite porą šaukštų sulčių. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą. Į ją suberkite kapotus migdolus ir darsyk išminkykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
5. Iš užminkytos tešlos suformuokite 2 plokščius – apie 1,5 cm aukščio ir 6 cm pločio – „batonėlius“. Kiekvieno jų viršų patepkite paplaktu kiaušinio baltymu.
6. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol „batonėlių“ viršus vos parus. Išimkite skardą iš orkaitės, „batonėlių“ viršų patepkite likusiomis apelsino sultimis.
7. Supjaustykite „batonėlius“ apie 1 cm storio riekelėmis, jas vėl guldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite dar apie 10 min., kol sausainiai bus traškūs ir kiek intensyviau parus. Stebėkite, kad neimtų pernelyg ruduoti.
8. Laikykite „cantucci“ uždarame inde, kad neprisigertų drėgmės ir neprarastų traškumo.