Reikės:
- 2,5 kg gabalo kiaulienos šoninės be kaulo;
- 1 pakelio prieskonių „Persiladas“;
- Po 1 a.š. druskos, pipirų, rūkytos paprikos miltelių, raudonėlio;
- 1 galvutės česnako;
- Poros šakelių rozmarino;
- 1 citrinos žievelės;
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
Šoninės gabalą įpjauname ties viduriu iki odos ir padarome išklotinę tarsi knygą. Į dubenį dedame smulkintą česnaką, smulkiai kapotą rozmariną, citrinos žievelę, visus likusius prieskonius ir įpilame alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišome ir gautu prieskonių mišiniu gerai įtriname šoninę (išskyrus odą). Susukame vyniotinį ir stipriai surišame. Paliekame parą laiko marinuotis.
Į kepimo skardos dugną dedame įvairių daržovių ir ant jų guldome vyniotinį. Odą patepame alyvuogių aliejumi ir pabarstome rupia druska. Kepame 150 laipsnių karščio orkaitėje apie 2,5val. Į kepimo pabaigą šalia vyniotinio įdedame mažų bulvyčių. Patiekiame su daržovėmis ir mėgstamu padažu.
Skanaus Jums linki Aurimėlis! Dėkojame jam už receptą!
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti 5 kg šviežios NORFOS kiaulienos!