15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas

„Maistas – svarbus gyvenimo elementas, kuris daro įtaką mūsų savijautai, nuotaikai ir kasdienybei. Skubėdami mes dažnai jo neįvertiname ir, užuot pasimėgavę, skubame greitai prikimšti pilvus“, – sako Agnė Kulitaitė ir kviečia apsilankyti Federico Fellini gimtinėje – picos ir makaronų šalyje. Juk, anot garsaus režisieriaus, gyvenimas susideda iš magijos ir makaronų.
Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas
Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Dolce far niente“ – sako italai, taip išreikšdami malonumą nieko neveikti. O mėgautis dabartimi mes iš jų turėtume pasimokyti. Arba bent maistu ant vakarienės stalo. Italų vakarienės svarbiausi ingredientai: vynas, daug skanaus maisto, gera muzika ir linksma kompanija. Bet, kaip sako italai, „non tutte le ciambelle riescono col buco“, todėl šiai kelionei į Italiją užteks ir trijų.

Lazanija su varške ir špinatais bei bešamelio padažu

6 porcijoms reikės:

  • 10 vnt. lazanijos lakštų,
  • 400 g „Dvaro“ varškės,
  • 150 g tarkuoto fermentinio „Dvaro“ sūrio,
  • 250 g špinatų,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 svogūnų,
  • žiupsnelio žalumynų,
  • druskos, pipirų.
Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas
Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas

Padažui reikės:

  • 2 valg. šaukšt. miltų,
  • 500 ml „Dvaro“ pieno,
  • 40 g „Dvaro“ sviesto,
  • šiek tiek malto muskato,
  • druskos, pipirų.

Gaminimas:

1. Nuluptus svogūnus supjaustyti ir pakepinti su gabalėliu sviesto. Vėliau sudėti smulkintus špinatus ir kelias minutes maišant patroškinti.

Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas
Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas

2. Atvėsintus svogūnus su špinatais sumaišyti su varške, 100 g tarkuoto sūrio, įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, žalumynų (tinka krapai, bazilikai, petražolės) ir gerai viską išmaišyti.

Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas
Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas

3. Likusį sviestą ištirpinti puode arba keptuvėje, suberti miltus ir maišant pakepinti apie minutę. Tada supilti pieną ir virti tol, kol padažas šiek tiek sutirštės. Į padažą įberti druskos, pipirų bei muskato.

4. Kepimo indą patepti aliejumi arba sviestu, tada dėti lazanijos lakštų sluoksnį, ant jo pilti dalį padažo, o ant viršaus paskleisti dalį varškės įdaro. Kartoti. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo, o ant jo viršaus užberti likusį sūrį.

Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas
Asmeninio archyvo nuotr./Itališki linkėjimai iš Agnės Kulitaitės virtuvės: lazanija, prieš kurią neatsilaikytų ne tik katinas Garfildas

5. Indo viršų uždengti folija. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Vėliau foliją nuimti ir pakepti dar 15–20 min., kol viršus šiek tiek apskrus.

Fa venire l’acquolina in bocca.
Mangiamo!

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais