Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itališki suktinukai su sūriu, dešra ir salotomis

Suktinukai – vieni paprasčiausiai paruošiamų užkandžių vykstant į gamtą ar stovyklauti. Galite lengvai pasigaminti norimą kiekį, o įdarui rinktis vis kitokius mėgstamos mėsos, sūrio ir daržovių derinius. Šįkart praktiškieji Vida ir Juozas dalinasi savo atrastu itališkų suktinukų receptu – šis užkandis ir sotus, ir greitai pagaminamas.
Vidos ir Juozo receptas: itališki suktinukai
Vidos ir Juozo receptas: itališki suktinukai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 2 tortilijų
  • salami (ar kitos jūsų mėgstamos) dešros
  • 5 riekelių mėgstamo kieto sūrio
  • romaninių salotų gūžės
  • kelių pomidorų

Užtepui:

  • Pakelio tepamo sūrio be priedų
  • Žiupsnelio džiuvėsėlių
  • Ketvirtadalio puodelio tarkuoto parmezano

Kaip gaminti?

Pirmiausia sumaišykite visus užtepui reikalingus ingredientus dubenyje. Ištepkite pagamintu užtepu tortiliją per visą jos plotą. Turėtumėte panaudoti maždaug trečdalį pasigaminto mišinio. Tortilijos viduryje vieną šalia kitos klokite dešros riekeles – per visą plotą.

Tuomet viską uždenkite romaninės salotos lapais. Ant jų klokite kelias riekes sūrio. Galiausiai viską apibarstykite pjaustyto supjaustyto pomidoro gabaliukais. Tuomet suvyniokite tortiliją, ir dėkite į šaldytuvą maždaug vienai valandai. Ištraukę aštriu peiliu supjaustykite tortiliją į nedidelius suktinukus.

P.S. Nepamirškite suktinukų recepto ir žiemą – jie gali tapti puikiu šventinio stalo patiekalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais