Virtinukams reikės:
- 0,5 kg bulvių,
- 1 valg. š. krakmolo,
- 1 arb. š. druskos.
Padažui reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1 vnt. svogūno,
- 4 vnt. skiltelių česnako,
- 200 g rudųjų pievagrybių,
- 2 šaukštų miltų,
- 125 ml daržovių sultinio,
- 400 ml kokosų pieno,
- 1 šaukšto citrinos sulčių,
- 1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių
- Druskos, pipirų,
- 500 g bulvinių virtinukų,
- 100 g špinatų.
Paruošimas:
1. Pusę kilogramo bulvių su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Odeles nulupkite ir bulves sutrinkite su valgomuoju šaukštu miltų, šaukštu bulvių krakmolo ir šaukšteliu druskos.
2. Išminkykite masę, imkite ją dalimis ir ant miltais pabarstyto stalviršio formuokite „dešreles“, jas supjaustykite nedideliais poros centimetrų ilgio gabalėliais į virtinukus, kuriuos galite iš karto virti.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.
4. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kartais pamaišydami kepkite dar kelias minutes, kol suminkštės.
5. Suberkite miltus ir greitai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
6. Supilkite daržovių sultinį ir išmaišykite. Toliau maišydami, lėtai supilkite kokosų pieną. Turite gauti tolygios tekstūros padažą (be gumuliukų). Pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais. Sudėkite bulvių virtinukus ir išmaišykite. Leiskite užvirti ir virkite apie 5 minutes, kol padažas sutirštės, o virtinukai bus išvirę.
7. Baigdami virti, įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius. Pakaitinkite dar minutę, kol jie sukris, ir nukaiskite nuo ugnies.
8. Patiekite nedelsiant, pagardinę šviežių bazilikų lapeliais, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir aitriųjų paprikų dribsniais.