Ingredientai:
- 250 g ryžių;
- 20 g sviesto;
- 600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 1 didelė morka;
- 1 saliero stiebas;
- 1 svogūnas;
- 1–2 skiltelės česnako;
- alyvuogių aliejus kepimui;
- šlakelis balzaminio acto;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis vištienos prieskonių;
- šviežio rozmarino šakelė.
Gaminimas:
1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.
2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.
3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.
4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.
5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.
6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.