Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Italų numylėtinis – medžiotojų vištienos troškinys

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.
Medžiotojų vištienos troškinys
Medžiotojų vištienos troškinys / TV3 nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g ryžių;
  • 20 g sviesto;
  • 600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 didelė morka;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 svogūnas;
  • 1–2 skiltelės česnako;
  • alyvuogių aliejus kepimui;
  • šlakelis balzaminio acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis vištienos prieskonių;
  • šviežio rozmarino šakelė.

Gaminimas:

1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.

2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.

3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.

4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.

5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.

6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

TV3 nuotr./Medžiotojų vištienos troškinys
TV3 nuotr./Medžiotojų vištienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos