Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė.
Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.
Jei po ranka neturite žaliųjų citrinų, galite jas pakeisti paprastomis citrinomis, tačiau galutinis rezultatas bus truputį kitoks.
Beje, šiam desertui reikia naudoti tiek sausainių, kad pagrindo užtektų net tik formos apačiai, bet ir kraštams, kitaip kremas gali išbėgti.
Ingredientai (20–22 cm skersmens formai):
Pagrindui:
- 150 g sūrių krekerių;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 80 g lydyto sviesto;
Įdarui:
- 400 g kondensuoto pieno;
- 150 ml žaliųjų citrinų sulčių;
- nuo vienos žaliosios citrinos nutarkuota žievelė;
- 200 ml plakamosios grietinėlės.
Gaminimas:
1. Susmulkinkite krekerius rankomis – nieko tokio, jei liks ir kiek didesnių trupinėlių, nebūtina smulkinti iki visiškų trupinių. Sumaišykite trupinius su cukrumi ir lydytu sviestu taip, kad būtų suvilgyti visi sausainių gabalėliai.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C, nustatę funkciją, kad keptų ir viršus, ir apačia.
3. Torto formos apačią ir kraštus išklokite kepimo popieriumi. Dėkite sausainių masę į torto formą, spauskite ją prie pagrindo, suformuokite ir kraštelius.
4. Kepkite pagrindą apie 15–18 min. – kol taps auksinis. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
5. Išplakite kondensuotą pieną su 150 ml sulčių ir žaliosios citrinos žievele. Masė sutirštės iki jogurto konsistencijos.
6. Išplakite grietinėlę ir po truputį lengvai įmaišykite į kondensuoto pieno masę, pasistenkite nesunaikinti oro, esančio plakinio viduje.
7. Supilkite įdarą į torto formą, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaltai 6 valandas.
8. Prieš patiekdami tortą, papuoškite jį šviežių žaliųjų citrinų žievelėmis.