Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Itin paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis

Sriubų su ankštiniais ruošimo nebūtina nukelti į žiemą, juk ir dabar, vis giliau brendant į rudenį, vakarai gerokai atvėsta. Taigi, vakarienei siūlome išsivirti sriubos, kuri pasotins ir apgaubs jaukumu. Ypatingų ingredientų neprireiks, sriuba paprastutė, tačiau skani.
Tiršta žirnių sriuba
Tiršta žirnių sriuba / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g nerūkytos, šviežios kiaulienos šoninės;
  • 40 g sveisto;
  • 2 morkos;
  • 1 vidutinis svogūnas;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1,5 stiklinės skaldytų džiovintų žirnių;
  • 1 lauro lapas;
  • 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
  • 1,5 l vištienos sultinio;
  • Druskos (pagal skonį);
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais morkas. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną. Nupjaukite saliero stiebo galus, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite kubeliais. Nupjaustykite nuo šoninės odą.

2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Suberkite morkas, salierą ir svogūną, kepinkite apie 10 min. nuolatos maišydami, kol suminkštės ir pakvips.

3. Suberkite į puodą žirnius, čiobrelius, įdėkite lauro lapą, pakepinkite porą minučių, o tada supilkite sultinį, dėkite ir šoninę, berkite pagal skonį druskos.

4. Uždenkite puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie valandą, jei sriuba labai tirštėja, galite įpilti dar šiek tiek vandens.

5. Sriubai išvirus, išimkite iš jos lauro lapą ir šoninę. Šią supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite atgal į sriubą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų. Jei jums patinka itin tirštos sriubos, dalį išvirtos sriubos (tačiau be mėsos gabaliukų) galite sutrinti elektriniu trintuvu ir supilti atgal į puodą.

6. Tiekite su mėgstama juoda duona ar pakepintos šviesios duonos riekelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos