Ingredientai:
- 240 g miltų;
- 100 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis druskos;
- 75 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
- 3 labai gerai prinokę bananai, sutrinti, tačiau nebūtinai iki tyrelės, gali likti gabaliukų;
- 60 ml natūralaus jogurto;
- 5 valg. šaukšt. „Nutella“ kremo.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Keksui skirtą pailgą kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu arba aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus „Nutella“ kremą. Maišykite, kol nebeliks sausų ingredientų, tačiau nepermaišykite.
3. Supilkite į kepimo formą pusę gautos tešlos, tada tekštelkite keliose vietose „Nutella“ kremo, o ant viršaus supilkite likusią tešlą.
4. Kepkite apie 50 min., kol kepinys bus pakilęs, o jo viršus švelniai parudęs.